Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a declarat ca, din informatiile furnizate de medici, presedintele CJ Arges, caruia i s-a facut rau in fata instantei, a suferit un atac de cord, desi nu avea probleme cardiace, el precizand ca si sotiei, dar si uneia dintre fiicele acestuia li s-a facut rau, potrivit Mediafax.

Primarul din Pitesti a spus ca si uneia dintre fiicele lui Nicolescu i s-a facut rau la scurt timp. El a mai afirmat ca inainte de a fi anuntata decizia instantei, de emitere a mandatului de atrestare, Nicolescu era intr-o stare psihica "relativ buna" si era optimist in privinta hotararii Tribunalului.

Presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, arestat, joi seara, i s-a facut rau in momentul in care urma sa fie scos din instanta si dus in arest, fiind luat cu o targa si dus la o ambulanta aflata in curtea Tribunalului Arges, iar la scurt timp a lesinat si sotia acestuia. Lui Nicolescu i s-a facut in holul Tribunalului, in momentul in care astepta ca duba Politiei sa vina sa il preia pentru a-l duce in arest. La fata locului a ajuns o ambulanta, al carei echipaj i-a acordat primul ajutor.

"Dupa primele simptome ar putea fi vorba despre un atac de cord si urmeaza sa ii acordam ingrijiri medicale sui sa vedem in contuinuare cum evolueaza", a spus dr. Cristina Stocheci de la Serviciul de Ambulanta Arges.

La scurt timp, si sotia presedintelui CJ Arges a lesinat in holul instantei, fiindu-i acordata si acesteia asistenta medicala.

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, retinut de procurorii DNA Pitesti pentru luare de mita si trafic de influenta, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, au decis, joi seara, magistratii Tribunalului Arges. Decizia de joi seara a magistratilor Tribunalului Arges nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs de catre avocatii lui Nicolescu, la Curtea de Apel Pitesti.

Presedintele Consiliului Judetean Arges a fost retinut, miercuri seara, de procurorii DNA Pitesti, dupa ce a fost audiat timp de aproximativ patru ore si au fost facute perchezitii atat la biroul acestuia, cat si la locuinta sa din municipiu, fiind acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

Nicolescu este acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false potrivit carora acestea ar fi fost afectate de inundatiile din 2005, si a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.