Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a solicitat Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sa investigheze de urgenta circumstantele in care o femeie a fost atacata de caini in sectorul 5, ajungand in stare critica la spital. Prefectul Capitalei spune ca strangerea maidanezilor de pe strazi trebuie sa devina prioritatea municipalitatii, in conditiile in care s-a ajuns ca oamenii sa fie "sfasiati de caini pe domeniul public".

"Sunt extrem de ingrijorat de lipsa de reactie a autoritatilor, precum si de faptul ca, pe domeniul public, oamenii sunt sfasiati de cainii fara stapan. In cazul de fata, Politia va investiga si va stabili circumstantele producerii acestui eveniment. Nu este insa normal ca un om sa fie mutilat pe viata si nimeni sa nu fie responsabil pentru asta. Ceea ce s-a intamplat este consecinta politicii de relocare a cainilor pe domeniul public, a carei eficienta fata de bucuresteni este zero. In momentul de fata prezenta numerosilor caini fara stapan pe domeniul public reprezinta un real pericol pentru siguranta si sanatatea bucurestenilor. Devine tot mai evident ca strangerea animalelor din spatiul public, asa dupa cum prevede foarte clar si legislatia actuala, trebuie sa devina prioritatea municipalitatii", a declarat prefectul Capitalei, potrivit unui comunicat dat publicitatii joi si citat de Agerpres.

O femeie a fost adusa, miercuri, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala in stare foarte grava, cu traumatisme severe si plagi adanci provocate de muscaturi de caini, soc hipotermic si hemoragic, dupa ce a fost gasita in curtea ADP Sector 5, potrivit Mediafax. Cladirea institutiei este in conservare din 2010, astfel ca acolo nu erau angajati.

Politia a declansat o ancheta in acest caz, iar primele cercetari indica faptul ca femeia ar fi sarit gardul sa fure fier si a fost atacata de cainii maidanezi din curte.

"Femeia, in varsta de 49 de ani, a ajuns la spital miercuri dimineata. Era in stare foarte grava, avea traumatisme severe, coaste rupte, umar dislocat, pneumotorax si plagi muscate pe tot corpul - scalp, maini, torace, spate si picioare. Erau plagi muscate adanci. Mai mult, femeia era in soc hipotermic si hemoragic", a declarat medicul primar ATI Virginia Barbulescu.

Pacienta a fost operata, iar dupa interventia chirurgicala, care a durat patru ore, a fost dusa in Sectia ATI a Spitalului "Bagdasar-Arseni", in prezent starea acesteia fiind critica, a mai spus medicul.

Mirecuri, in jurul orei 19.00, femeia a facut un stop cardio-respirator, medicii reusind sa o resusciteze.