Premierul Emil Boc are o intalnire de lucru, marti, la Palatul Victoria, cu ministrul Muncii, Ioan Botis, tema discutiilor fiind recalcularea pensiilor militare, anunta Agerpres, citand surse oficiale. Duminica, presedintele Traian Basescu a discutat, aproape trei ore, la Palatul Cotroceni, cu premierul Emil Boc si cu ministrii Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, Internelor, Traian Igas, cu cel al Apararii, Gabriel Oprea, precum si cu sefii SIE si SRI pe tema pensiilor militarilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militare trebuie respectata, deci acest proces, care s-a facut in baza HG 735, se supenda: "Guvernul va emite o noua Hotarare de aplicare a Legii 119, care sa tina cont de elementele invalidate de instantele judecatoresti. Va trebui creat un alt mecanism de strangere a datelor necesare recalcularii pensiilor".

Alta masura stabilita, dupa intalnirea de la Cotroceni, a fost aceea ca pensiile recalculate pe legea 119 si comunicate pensionarilor militari prin decizii raman valabile, si cele care au crescut, si cele care au scazut: "29.181 de pensii recalculate au intrat in plata si se vor plati, 20.740 de cadre militare au crestere, 8.425 au scadere. Asta este situatia in momentul de fata. 16 sunt militarii carora li se pastreaza pensiile", a subliniat seful statului.

ICCJ a publicat vinerea trecuta motivarea deciziei din 7 ianuarie prin care a respins recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.

Ulterior, Executivul a anuntat ca va continua recalcularea pensiilor militare.