In Ocna Mures, autoritatile raman in stare de alerta si dupa ce expertii au stabilit ca procesul de surpare pe raza orasului s-a stabilizat. Craterul creat in urma surparii terenului se intinde pe aproximativ 10.500 de metri patrati, potrivit celor mai recente masuratori efectuate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Alba.

Joi seara, o comisie de specialisti ajunsa in zona a stabilit ca fenomenul nu se propaga catre zona blocurilor de locuit. Craterul a ajuns insa la aproape 10.000 de metri patrati. Nu s-au inregistrat victime, dar au fost evacuate 18 persoane, transmite Radio Romania Actualitati.

Potrivit Agerpres, tot joi, conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Alba a dispus mutarea activitatii Finantelor Publice din Ocna Mures la Aiud, pentru organizarea in bune conditii a depunerii, de catre contribuabili, a declaratiilor pe luna noiembrie, si a efectuarii operatiunilor de trezorerie. Bunurile din sediul AFP Ocna Mures, grav avariat, au fost evacuate miercuri la Casa de Cultura a orasului.

Unii dintre locatarii mai multor blocuri situate in apropierea craterului au preferat, de teama, sa-si evacueze inca de miercuri bunurile din apartamente, ca o masura de precautie. Surparea a fost cauzata de apa sub presiune provenita de la o sonda apartinand S.C. Salina R.A. din orasul Ocna Mures, care a ajuns la suprafata.