Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina au declansat o ancheta in cazul unei tinere insarcinate in cinci saptamani, care a murit la scurt timp dupa o interventie chirurgicala efectuata la Spitalul Judetean de Urgenta din municipiu, anunta Mediafax. Familia tinerei ii acuza pe meidici de malpraxis.

Emilia C., in varsta de 27 ani, din Slatina, insarcinata in cinci saptamani, a fost adusa de urgenta de catre sotul sau, duminica dupa-amiaza, la Spitalul Judetean, pentru ca tanara se simtea rau. Dupa ce au consultat-o, medicii au diagnosticat-o cu sarcina extrauterina, ea fiind supusa unei interventii chirurgicale. La cateva ore dupa interventie, femeia a murit.

Familia tinerei a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina, procurorii incepand cercetari in acest caz pentru ucidere din culpa si infractiuni de coruptie.

"A fost depusa o plangere de catre familia victimei pentru malpraxis. Din continutul plangerii se face referire, chiar daca nu directa, la infractiuni de coruptie pentru care ne-am sesizat din oficiu. Se spune in plangere ca s-au dat bani, spune si suma, dar nu putem sa o facem publica intrucat se efectueaza cercetari in cauza. Se fac cercetari pentru ucidere din culpa si infractiuni de coruptie", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina, procurorul Irina Serban.

Si conducerea Spitalului de Urgenta din Slatina a demarat o ancheta in acest caz. Directorul medical al spitalului, medicul Romeo Stanculescu, a declarat, miercuri, ca din primele analize s-a stabilit ca decesul ar fi survenit ca urmare a unor complicatii post-operatorii.

"Examenul anatomopatologic este un element care poate, din punct de vedere macroscopic, sa ofere o anumita orientare a cauzelor decesului. Din acest punct de vedere, decesul a survenit unei complicatii nedorite si imprevizibile aparute in urma unor interventii in sfera bazinului mic. Mult mai edificatoare sunt insa rezultatele histopatologice si cele de la Institutul Mina Minovici, pe care noi le asteptam", a declarat Romeo Stanculescu.

"Este practic in curs o cercetare din punct de vedere medical. La ora actuala nu se poate vorbi de o culpa medicala sau malpraxis", a adaugat el.

In februarie 2009, un barbat din localitatea Draganesti-Olt a murit la Spitalul Judetean Slatina dupa ce a fost plimbat intre mai multe sectii ale unitatii medicale. In urma acestui incident, mai multe cadre medicale ale unitatii au fost destituite, dupa ce la SJU Slatina a ajuns ministrul Sanatatii de la acea vreme, Ion Bazac.

La sfarsitul lunii mai a acestui an, Spitalul Judetean de Urgenta Slatina a mai fost implicat intr-un scandal de proportii dupa ce un copil de noua ani a murit la patru zile dupa ce a fost adus la unitatea medicala pentru a-i fi tratata o fractura la antebratul stang. Medicii i-au pus o atela gipsata si l-au externat. Ulterior, starea copilului s-a agravat si a fost supus unei operatii de amputare a bratului. Copilul a fost transferat la sectia de terapie intensiva si a fost chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucuresti, insa baiatul a murit pe drum. In urma acestui caz, conducerea de atunci a spitalului a fost destituita.