Un elev in varsta de 14 ani a ajuns joi la Spitalul judetean de urgenta din Vaslui cu degeraturi la maini si picioare, dupa ce a mers pe jos, prin frig, aproximativ patru kilometri pentru a ajunge la scoala, anunta Agerpres. Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanta Judetean Vaslui, in momentul in care a ajuns la scoala, copilul a inceput sa planga si sa spuna ca il dor foarte tare mainile si picioarele.

Diriginta si-a dat seama ca acesta a suferit degeraturi dupa ce a mers pe jos prin frig si a anuntat imediat Salvarea: "Am preluat copilul in stare grava si l-am transportat la spital cu dureri foarte mari. El se afla in prezent internat in sectia de chirurgie si primeste tratament din partea medicilor", a declarat Maria Ungureanu, director medical al Serviciului de Ambulanta Vaslui.

Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a demarat o ancheta in acest caz pentru a afla de ce elevul a venit pe jos la scoala si de ce primaria nu i-a pus la dispozitie un mijloc de transport.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a propus recent ca durata vacantelor din timpul anului scolar sa fie modificate si a anuntat ca este pregatit sa discute aceasta varianta cu reprezentantii formatiunilor politice, ai sindicatelor din educatie si ai asociatiilor de parinti. Daniel Funeriu a vorbit despre scurtarea vacantei de vara cu trei saptamani si prelungirea celei de iarna cu trei saptamani.