Andrei Placinta, fiul senatorului PDL Sorina Placinta, a sustinut in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, prin avocatii sai, ca, in seara de luni, cand a avut loc incidentul de pe strada Berzei din Capitala, a actionat in legitima aparare, fiind inconjurat de mai multi barbati, dintre care unul era in stare de ebrietate, iar un altul l-a amenintat cu un cutit, relateaza Agerpres.

Potrivit motivarii Tribunalului Bucuresti, avocatii au declarat in instanta ca Andrei Placinta s-a intalnit cu prietena lui pe strada Berzei si i-a cerut sa ii arate mesajele de pe telefonul mobil, suspectand-o ca are o relatie cu un alt barbat.

Cei doi s-au luat la cearta si s-au bruscat, moment in care au intervenit mai multi barbati, care au inceput sa il ameninte pe tanar, unul avand un cutit, iar altul fiind sub influenta alcoolului. Avocatii sustin ca Andrei Placinta a reusit sa fuga, dar s-a intors dupa prietena lui, strada Berzei fiind cunoscuta ca o zona rau-famata a Capitalei.

Aparatorii mai spun ca tanarul a fost impuscat de patru ori cu un pistol cu bile, fiind lovit in brat. Dupa prima impuscatura, urechile au inceput sa ii ''tiuie", a incercat sa plece cu masina, dar nu a mai putut, deoarece barbatii au 'tabarat' pe el si loveau in autoturism. La un moment dat, barbatul beat a alunecat si a cazut sub masina si astfel a fost calcat.

Avocatii au mai declarat ca barbatul calcat de masina a suferit rani superficiale, iar la spital s-a constatat doar ca are luxata glezna piciorului stang. In opinia lor, daca Andrei Placinta ar fi trecut cu masina de mai multe ori peste acel barbat, asa cum sustine Parchetul, atunci acesta ar fi trebuit sa fie in stare grava.

Avocatii au cerut judecatorilor sa il lase pe Andrei Placinta in libertate, aratand ca acesta nu este un pericol public, este "o persoana model in societate", a urmat numeroase studii in tara si strainatate, fiind bursier in Anglia, Elvetia si Canada, iar in prezent este student la filosofie.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au alta versiune decat avocatii. Ei sustin ca Andrei Placinta a deposedat-o prin violenta pe prietena lui de telefonul mobil, a lovit-o de mai multe ori si a tras-o de par, apoi s-a urcat cu picioarele pe capota masinii ei, indoind-o si a spart luneta automobilului.

In apararea fetei au intervenit mai multe persoane din zona, insa Andrei s-a urcat de mai multe ori cu automobilul pe trotuar incercand sa-i loveasca.

Unul dintre barbati s-a prins cu mainile de capota masinii, insa a alunecat, iar Andrei Placinta a trecut de mai multe ori cu automobilul peste el. Persoanele prezente au incercat sa il opreasca, un barbat a aruncat cu un bolovan, iar un altul a scos un pistol cu bile si a tras in directia lui.

Procurorii mai spun ca apoi Andrei Placinta a iesit din autoturism si a fugit de la locul incidentului.

Miercuri, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis un mandat de arestare preventiva de 29 de zile pe numele lui Andrei Placinta, acesta fiind acuzat de talharie, loviri sau alte violente, distrugere, tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Prietena lui Andrei Placinta a declarat ca acesta "trecea cu masina in fata si in spate peste o persoana", au aratat procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresi in fata instantei Tribunalului Bucuresti.