Fondul Monetar International dispune de suficiente resurse pentru a ajuta statele membre care au nevoie de sprijin, in conditiile amplificarii crizei datoriilor suverane din zona euro, relateaza Reuters.

Fondul a salutat totodata masurile anuntate joi de Banca Centrala Europeana (BCE), de a mentine programul de furnizare nelimitata de lichiditati bancilor, a declarat purtatoarea de cuvant a FMI, Caroline Atkinson.

"Declaratiile si masurile anuntate confirma ca BCE este pregatita sa ia masurile necesare mentinerii stabilitatii financiare in zona euro", a spus Atkinson.

Ea a aratat ca directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, va vizita Grecia pe 7 decembrie, pentru discutii cu autoritatile.

Este pentru prima oara cand seful Fondului va merge in aceasta tara, dupa acordul UE-FMI de 110 miliarde de euro din luna mai.

Strauss-Kahn a declarat, joi, in India, ca unele economii europene "nu sunt departe de marginea prapastiei si trebuie sa isi consolideze bugetele".

El a reiterat ca nici un alt stat european, pe langa Grecia si Irlanda, nu a solicitat asistenta financiara din partea FMI.