Tribunalul Bucuresti a decis eliberarea lui Liviu Iordan, Stefan Zugravu si Gigel Gheorghe, acuzati in cazul furtului de arme de la unitatea din Ciorogarla. Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. Seful DIICOT Codrut Olaru a calificat hotararea instantei drept un gest de iresponsabilitate, intrucat armele au fost gasite acasa la cei trei, informeaza Mediafax.

Totodata, Codrut Olaru a adaugat ca o asemenea hotarare este "un gest de iresponsabilitate in contextul evenimentelor de la Neamt".

Judecatorul care a decis punerea in libertate a celor trei este Marin Marino, cel care a decis si eliberarea lui George Becali.

Liviu Iordan a fost arestat preventiv in 19 martie, de instanta Tribunalului Bucuresti, care a admis cererea procurorilor DIICOT. El este acuzat ca a vandut cu 17.500 de euro arme furate de la unitatea militara din Ciorogarla.

Liviu Iordan a vandut o mitraliera calibrul 7,62 mm fara afetul aferent (mitraliera de companie), 20 de pistoale mitraliera calibrul 7,62 mm Kalasnikov, 32 de pistoale model 1933 TT, calibrul 7,65 mm, 5 pistoale model 1974 Carpati, calibrul 7,65 mm, trei pistoale Cugir calibrul 9 mm, un pistol de semnalizare, calibrul 26 mm, noua baionete, sase binocluri si alte accesorii pentru armament, se preciza in motivarea instantei.

De asemenea, procurorii au depus la instanta o serie de interceptari telefonice si ambientale in care Mihai Costea si Nicolae Alexandru Iordan, fratele lui Liviu Iordan, ii dadeau indicatii ce sa faca cu armele. Astfel, pistoalele erau numite codat "cauciucuri".

Potrivit anchetatorilor, in decembrie 2009, Liviu Iordan, in intelegere cu fratele sau, Nicolae Alexandru Iordan, si cu Marius Costea, au oferit spre vanzare, contra sumei de 17.500 de euro, zece pistoale model TT si trei pistoale mitraliera tip Kalasnikov, care proveneau din furtul comis in luna ianuarie 2009, de la unitatea militara din Ciorogarla.

In noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009 au fost furate 62 de arme militare si alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucuresti, situat in incinta UM 01916 Ciorogarla.

In 27 decembrie 2009, anchetatorii au gasit, in urma unor descinderi, 35 de arme din lotul celor furate de la Ciorogarla.

In dosarul privind furtul armelor de la UM din Ciorogarla, in data de 2 martie 2009 au fost deferiti justitiei 11 militari.