Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, joi 25 noiembrie ca omul de afaceri Catalin Chelu si ceilalti trei coinculpati sa ramana in arest preventiv. Curtea de Apel a judecat recursul formulat de avocati impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti care decis duminica 21 noiembrie arestarea preventiva a lui Catalin Chelu, care este acuzat de procurorii DNA de dare de mita si cumpararea influentei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu si Stefan Nitache Badea sunt cercetati pentru complicitate la infractiunea de dare de mita.

  • Vezi in text cum a explicat Catalin Chelu ca fost instigat de fostul secretar de stat Dan Valentin Fatuloiu sa dea mita

"Imi pare rau ca judecatorul nu a impartasit punctul nostru de vedere. Recunosc insa caracterul suveran al judecatorului. Am un sentiment de regret fata de aceasta decizie. Mai sunt cateva cereri dar trebuie sa ma consult cu clientul meu", a declarat la scurt timp dupa pronuntarea sentintei avocatul Romeo Cosma cel care il apara pe omul de afaceri Catalin Chelu.

Avocatul Romeo Cosma a mai declarat ca in opinia sa clientul sau a fost victima unei instigari politienesti. "Toate actiunile domului Catalin Chelu reprezinta un raspuns la instigarile domnului Fatuloiu", a declarat Romeo Cosma pentru HotNews.ro. Aceasta a fost si argumentatia avocatului in fata judecatorilor:

  • "Probele sunt incomplete la acest moment al anchetei. Judecatorului i-a fost prezentata o situatie trunchiata. Se observa foarte clar cum denuntatorul (chestorul Dan Valentin Fatuloiu - n.r.) il provoaca pe clientul meu. Avem discutii clare, dintre Chelu si Fatuloiu, cand acesta din urma il intreaba pe clientul meu: "Mi-ai adus banii?; al meu: Nu ti-am adus niciun ban!; Fatuloiu: Uite, aici pe masa sunt douazeci de dosare (referindu-se la dosarele pe numele lui Chelu aflate in lucru - n.r), la care clinetul meu ii arata explicit chestorului ca pe el nu-l intereseaza niciun dosar", a mai explicat avocatul.

Catalin Chelu a sustinut in fata magistratilor ca el este de fapt cel care a fost santajat de chestorul Dan Valentin Fatuloiu. Omul de afaceri a amintit si de o intalnire cu Fatuloiu din 2009 in cadrul careia chestorul i-ar fi spus sa se retraga din afacerile pe care le avea in Pitesti unde detine pachetul majoritar al companiei Alprom.

Acelasi Catalin Chelu a povestit si intalnirea din 12 noiembrie pe care a avut-o cu Dan Valentin Fatuloiu si a mentionat ca in permanenta chestorul de politie era cel care solicita mita. "Cataline, mi-ai adus milionul de euro? - Dar fiul tau mi-a dat milionul de euro", a relatat Catalin Chelu. El a mai mentionat ca datoria de un milion de euro a fiului lui Dan Valentin Fatuloiu rezulta dintr-o afacere in care erau amandoi implicati.

Avocatul a explicat ca datoria de 1 milion de euro pe care Alexandru Fatuloiu ar fi avut-o la Catalin Chelu ar fi reiesit din delapidarea companiei Alprom. Potrivit avocatului delapidarea a fost realizata de care Stefan Badea "care se ocupa de toate plasamentele financiare ale familiei Fatuloiu". Avocatul mai sustine ca omul de afaceri Catalin Chelu a detaliat si modalitatea prin care s-a realizat delapidarea:

  • "In declaratia data domnul Catalin Chelu a explicat in felul urmator: Stefan Badea printr-o societate trimitea o factura de 100 de lei sa zicem dar Alprom trimitea 500 fara sa fie in vreun fel acoperita"

In continuare a relatat discutia cu chestorul de politie din 12 noiembrie: "I-am spus ca ii dau o casa ce urma sa fie construita, apoi am intrat in discutii tehnice despre valoarea casei, a terenului. Atunci mi-a zis dar lui fiul meu nu-i dai o casa. Am zis da construiesc si va dau la toti".

In fata judecatorilor Catalin Chelu a relatat si cum s-a petrecut presupusa dare de mita petrecuta pe 19 noiembrie. Iata cum a descris scena Catalin Chelu:

  • "Fatuloiu s-a oferit sa vina cu mine la masina, cand i-am zis ca nu-s nebun, sa vin cu bani acolo. Secretarul de stat m-a provocat. Fatuloiu ajunsese la un moment dat sa se targuiasca cu mine: <>. Se targuia ca o femeie, numai, numai sa-i duc banii acolo (in birou, n.r.). Cand a vazut ca nu-i aduc banii acolo, el s-a oferit si a venit cu mine la masina. In 19 noiembrie, Fatuloiu a spus: <>, moment in care eu am iesit pe holul ministerului sa ma linistesc dupa toate cele petrecute. A aparut imediat si secretarul de stat, fapt ce m-a surprins, si m-a condus jos pe scarile ministerului. M-a luat de brat si ma tot intreba: << Unde-s masinile, unde-s banii?>> Am ajuns intr-un final la masina, de unde i-am dat o punga cu promotionale, agende si pixuri", a sustinut Catalin Chelu in fata instantei.
  • Dupa desfasurarea evenimentelor am intrebat de ce nu a stat pana au venit procurorii DNA, apoi mi-am dat seama - nu a stat de rusine, cand a vazut ce i-am dat in sacosa. Stia ca presa era la poarta cu antenele pregatite, DNA-ul trebuia sa vina din secunda in secunda si cu ce il gasea de la mine, cu pixurile? Toata munca lui de a efectua inregistrari, de a face un scenariu din care sa iasa cu integritatea suta la suta, se ducea de rapa', a mai spus Catalin Chelu

Sursa: mediafax, agerpres

Sustinerile lui Catalin Chelu au fost intarite si de argumentatia avocatulu sau. Avocatul lui Catalin Chelu, Romeo Cosma, a declarat in fata judecatorilor ca Dan Fatuloiu ii ameninta pe inculpati ca exista 48 de dosare pe numele lor care ar insuma 20 de ani de puscarie.

Ceilalti trei coinculpati in dosarul arestarii lui Catalin Chelu au declarat in fata instantei ca si ei au fost santajati dar de aceasta data cel care i-a santajat a fost Alexandru Fatuloiu, fiul fostului secretar de stat.