Gheorghita Mararu, barbatul ucis duminica intr-o cafenea din Piatra-Neamt, este inmormantat, joi, in localitatea Roznov, anunta Antena 3. Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Gheorghita Mararu a fost transportat spre cimitir cu o caleasca, iar la inmormantare participa cateva sute de persoane - rude, localnici, dar si nume cunoscute din lumea interlopa din mai multe regiuni ale tarii.

Potrivit Agerpres, cortegiul funerar din care fac parte aproximativ 500 de persoane a blocat circulatia pe drumul national care face legatura intre orasele Roznov si Bacau pe o distanta de circa 300 de metri.

La plecarea cortegiului mortuar de la casa defunctului a existat un mic incident. Caii inhamati la trasura mortuara s-au speriat de multimea adunata si au navalit catre aceasta. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu niciun ranit, insa cei care dirijeaza cortegiul mortuar au fost nevoiti sa deshame caii de la trasura, aceasta fiind trasa de cateva persoane.

Peste 200 de politisti si jandarmi au fost mobilizati la Roznov, pentru ca inmormantarea sa se desfasoare fara incidente.

Gheorghita Mararu, lider al lumii interlope din Neamt, a fost impuscat mortal, duminica dimineata, intr-o cafenea din Piatra Neamt. Principalul suspect in acest caz, Cristian Chilat, zis "Falau", in varsta de 40 de ani, a fost arestat preventiv.

Ancheta privind asasinatul de la Piatra Neamt a fost preluata, de marti, de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce presa locala a scris despre o presupusa apropiere intre seful IJP Neamt si familia lui Gheorghita Marartu. Presa locala a relatat ca Aurelian Soric ar avea legaturi cu gruparea Mararu. Conform surselor citate, seful Inspectoratului de Politie Judetean Neamt, Aurelian Soric, ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumparat terenul de casa. Totodata, presa locala a sustinut ca sotia lui Aurelian Soric, care este notar, ar fi parafat acte la limita legalitatii, in beneficiul unor presupusi membri ai lumii interlope.

Seful Politiei Judetene Neamt, comisar-sef Aurelian Soric, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, referitor la acuzatiile potrivit carora ar avea legaturi cu gruparea Mararu, ca nu a avut nicio legatura cu familia Mararu, sustinand, cu ochii inlacrimati, ca presa isi bate joc de familia lui: "Nu am nicio legatura cu familia Mararu. Am avut o relatie cat se poate de fireasca. De ce este interlop (n.r. - Gheorghita Mararu) pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Sunt procurori care dau bani".

Scandalul iscat de asasinatul de la Piatra Neamt a fost la un pas sa aduca demiterea din functie a sefului IPJ Neamt, Aurelian Soric, si a sefului Politiei Romane, Petre Toba, dupa ce Dan Valentin Fatuloiu, secretar de stat in MAI, a cerut demiterea celor doi.