Un salariu minim de 690 de lei si o majorare salariala pentru bugetari de 15% din anul 2011 sunt variantele pentru care coalitia de guvernare a optat, in sedinta de marti seara, insa solutiile vor fi prezentate miercuri grupurilor parlamentare ale arcului guvernamental, a declarat liderul grupului minoritatilor nationale altele decat cea maghiara, Varujan Pambuccian, scrie Agerpres.

"Maine, de la ora 13:00, vom avea o discutie cu parlamentarii sa le prezentam solutia spre care sa ne indreptam", a spus Pambuccian.

In privinta majorarilor salariale, el a precizat ca o crestere a actualelor salarii din sectorul bugetar cu 15% reprezinta un risc pe care liderii coalitiei doresc sa si-l asume, in conditiile in care veniturile bugetare nu sunt foarte consistente.

De asemenea, este analizata, la propunerea ministrului Muncii, Ioan Botis, o majorare suplimentara a salariilor sub 1.000 de lei, sub o formula care nu va capata forma unui ajutor social.

"Fara sa ranim mandria oamenilor si fara sa intram in conflict cu CCR", a spus Pambuccian. In privinta salariului minim pe economie din 2010, in coalitie s-a exprimat intentia majorarii acestuia de la 600 la 690 de lei, in conditiile in care Fondul Monetar International a indicat un nivel de maximum 650 de lei, a precizat deputatul. Cat priveste variantele de crestere salariala la bugetari, prezentate anterior de UDMR, UNPR si minoritatile nationale, Pambuccian a precizat ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a obiectat ca acestea s-ar putea lovi de refuzul Curtii Constitutionale.