Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au trimis marti in judecata trei comisari de la Garda Financiara, Paul Robert Korner, Gheorghe Dobrin si Mircea Smau, acuzati de luare de mita, informeaza Agerpres.

Potrivit DNA, pe 5 martie 2010, Paul Robert Korner, in calitate de comisar superior in cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General, in timp ce se afla in control la doua societati comerciale, atat singur, cat si impreuna cu Gheorghe Dobrin si Mircea Smau, comisari superiori in cadrul aceleiasi structuri, a pretins si a primit de la reprezentantii celor doua firme supuse controlului cate 1.000 lei (in total 2.000 lei), pentru ca in schimb sa aplice amenzi in cuantum mai redus (in cazul ambelor firme), pentru a nu lua toate masurile care se impuneau, potrivit legii, in raport cu neregulile constatate cu ocazia verificarilor (in cazul uneia dintre firme) si respectiv pentru a nu continua controlul de specialitate (in cazul celeilalte firme).

Procurorii au dispus sechestru asupra unui imobil situat in Bucuresti, apartinand lui Paul Robert Korner, pana la concurenta sumei de 2.000 de lei, in vederea restituirii catre persoana denuntatoare, respectiv a confiscarii sumelor de bani care au reprezentat obiectul infractiunii de luare de mita.

S-a mai dispus indisponibilizarea sumelor de cate 1.000 lei din conturile bancare apartinand celorlalti doi comisari Gheorghe Dobrin si Mircea Smau.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Pe 23 iunie 2010, intr-un alt dosar penal, Paul Robert Korner si Gheorghe Dobrin au fost trimisi in judecata tot pentru luare de mita.