Seful statului ungar, Pal Schmitt, a apreciat marti, la Oradea, ca activitatea europarlamentarului Laszlo Tokes, vicepresedinte al PE, despre care a spus ca este "un erou", la fel cum este "Vaclav Havel pentru cehi"."Il apreciez mult. Am colaborat foarte bine in Parlamentul European si de cate ori a luat cuvantul a facut-o pentru drepturile omului. Soarta a facut ca el sa ma schimbe acum din functia de vicepresedinte", a declarat Pal Schmitt, citat de Agerpres.

Seful statului ungar, Pal Schmitt, a apreciat marti, la Oradea, ca activitatea europarlamentarului Laszlo Tokes, vicepresedinte al PE, despre care a spus ca este "un erou", la fel cum este "Vaclav Havel pentru cehi".

"Il apreciez mult. Am colaborat foarte bine in Parlamentul European si de cate ori a luat cuvantul a facut-o pentru drepturile omului. Soarta a facut ca el sa ma schimbe acum din functia de vicepresedinte. Sunt gata in fiecare moment sa ii impartasesc din experienta mea si vad ca si el este interesat in acest schimb de experienta", a declarat Pal Schmitt, citat de Agerpres.

In prezenta sefului statului ungar, presedintele Fundatiei Sapientia, Kato Bela, rectorul Universitatii Maghiare Sapientia din Transilvania, David Laszlo, presedintele Fundatiei Pro Universitate Partium, Laszlo Tokes, si rectorul Universitatii Crestine Partium, Janos-Szatmari Szabolcs au semnat un document care vizeaza colaborarea intre cele doua universitati si fundatiile mentionate.

Presedintele Ungariei a apreciat importanta documentului si si-a manifestat speranta ca aceasta colaborare va insemna un schimb de experienta valoros intre studenti si cadrele universitare.

Seful statului ungar a efectuat, luni si marti, o vizita oficiala in Romania.