Peste 99,9% dintre elevii din Romania au facut cursuri vineri, a anuntat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, care a tinut sa le multumeasca profesorilor "pentru ca au demonstrat, inca o data, ca ne putem baza pe profesionalismul lor".

Daniel Funeriu spune ca in doar cateva scoli din tara au avut loc proteste spontane ale cadrelor didactice.

El a amintit ca ministerul pe care il conduce asteapta amendamentele consiliilor profesorale din scoli pe marginea Legii Educatiei, asupra careia Executivul a anuntat ca isi va asuma raspunderea in Parlament.

In ceea ce priveste salarizarea cadrelor didactice, Daniel Funeriu spune ca "Sunt in permanente discutii cu ministrul Muncii, Ioan Botis, in ceea ce priveste grila de salarizare. Chiar acum are loc la Ministerul Muncii o discutie in care si Ministerul Educatiei este reprezentat".

Cadrele didactice de la mai multe unitati de invatamant din judetele Arges, Suceava, Satu Mare, Iasi, Constanta si Prahova au refuzat, vineri, sa intre la cursuri, in timp ce in Capitala, cateva zeci de profesori au protestat, la orele pranzului, in fata Ministerului Educatiei, cerand demisia lui Daniel Funeriu.

Joi seara, liderii celor patru federatii sindicale din invatamant din Bucuresti au protestat in fata sediului Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului alaturi de studenti de la Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, cerand demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, si oprirea demersului de asumare a raspunderii Guvernului asupra Legii Educatiei, in Parlament.