11 politisti si o angajata a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale au fost retinuti pentru 24 de ore, in noaptea de joi spre vineri, de procurorii aradeni, fiind acuzati de faptul ca ar fi luat mita de la soferii care incalcau regulile de circulatie pe DN 7, pentru a nu le intocmi acestora procese verbale, anunta Mediafax. Cei 11 politisti si angajata CNADNR urmeaza sa fie prezentati vineri instantei, cu propunerea de arestare preventiva pentru luare de mita.

Inculpatii erau filati de procurorii DGA de cateva luni, iar unele "negocieri" dintre acestia si soferi au fost inregistrate. In plus, convorbirile telefonice ale celor 12 inculpati au fost interceptate, potrivit Antena 3.

"Dupa incheierea audierilor, cele 12 persoane au fost retinute pe baza de mandate de retinere de 24 de ore, iar astazi (vineri - n.red.) vor fi prezentate judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru luare de mita", a declarat procurorul de caz Lucian Dolcu, de la Parchetul Tribunalului Arad, citat de Mediafax.

"Pe baza probatoriului administrat in cauza pana in aceste moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca, in perioada mai - septembrie 2010, invinuitii, agenti de politie in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arad, in exercitarea atributiilor de serviciu au pretins si primit de la diferiti participanti la traficul rutier sume de bani cuprinse intre 20-100 de euro, precum si alte foloase materiale, in scopul de a nu constata neregulile sesizate si a nu lua masurile legale corespunzatoare'', se arata intr-un comunicat de presa transmis, joi, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.