Premierul Emil Boc se intalneste marti, de la ora 16.00, la Palatul Victoria, cu reprezentantii BNS, la intalnire participand si ministrul Muncii, Ioan Botis, precum si reprezentanti ai Ministerului Economiei, informeaza Biroul de presa al Guvernului.

Premierul Emil Boc l-a convocat la Guvern pe ministrul Muncii, Ioan Botis, pentru o discutie inainte de protestul pe care Blocul National Sindical (BNS) il va organiza, marti, in Piata Victoriei si la care sunt asteptati sa participe peste 10.000 de sindicalisti.

"Ministrul a fost convocat de premier la Guvern, pentru o discutie legata de revendicarile sindicatelor si inclusiv de Legea salarizarii unitare", au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Ministrul Muncii ii invitase deja pe sindicalisti, in numele Guvernului, pentru ora 12.30, la o discutie privind revendicarile acestora, insa presedintele BNS, Dumitru Costin, a anuntat ca exclude participarea la discutii in timpul protestului din Capitala.

"Este exclusa participarea la discutiile de la Ministerul Muncii, avem toata disponibilitatea de a discuta dupa actiunile de protest, nu in timpul lor", a declarat, marti, presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.

Liderul BNS a precizat ca invitatia ministrului Muncii de a discuta cu sindicalistii despre revendicarile lor a venit foarte tarziu, dupa ce acestia au anuntat iesirile in strada pentru a-si cere drepturile.

Ulterior, a aparut informatia ca premierul Emil Boc l-a convocat la Guvern pe ministrul Muncii, pentru o discutie inainte de protestul BNS, la care sunt asteptati sa participe peste 10.000 de sindicalisti.

"Ministrul a fost convocat de premier la Guvern, pentru o discutie legata de revendicarile sindicatelor si inclusiv de Legea salarizarii unitare", au declarat surse oficiale.

Peste 10.000 de sindicalisti din toate domeniile sunt asteptati sa participe la protestul BNS din Capitala, care incepe marti, la ora 12.00, in Piata Victoriei, de unde manifestantii se vor incolona si vor pleca in mars spre Piata Muncii, pe un traseu care include sediile mai multor ministere.