'Planul de afaceri' al celei mai profitabile firme din Romania: "Vor fi niste cupoane care, odata achizitionate, vor putea fi folosite in toata lumea, in Romania, in Europa sau in America, iar beneficiarii lor vor avea o serie de reduceri si avantaje. Nu va pot spune mai multe, din cauza concurentei". Asta declara actionarul principal al "celei mai profitabile firme din Romania", intervievat, in premiera, de revista Capital. Cornel Ionescu, administratorul companiei care a declarat un profit de 3,6 miliarde euro intr-un singur an, are o barba lunga, carunta, si e imbracat in blugi si camasa in carouri.

"Probabil ca v-am speriat. Seman un pic cu Mos Craciun", le-a spus Cornel Ionescu ziaristilor de la Capital, refuzand sa fie fotografiat sau filmat. Intrebat daca are o avere de 800 de milioane de euro, el a raspuns: 'Un pic mai mult!'.

Iata cateva raspunsuri oferite de cel mai important actionar si administrator principal al firmei American European Marketing and Enterprises SA, cu recomandarea de a citi savurosul interviu aici.

  • Nu suntem inca pregatiti pentru Romania, nu este inca momentul sa investim aici si de aceea nu vrem sa iesim din anonimat. Va veni, la un moment dat, vremea in care vom lansa o serie de produse in Romania. Nu vreau sa dau tepe.
  • Nu am nevoie de Romania. Nu am nevoie sa fac afaceri in Romania. Nu-mi trebuie banii vostri. Nu am nevoie de nicio banca. Daca este nevoie, facem noi banca.
  • Nu mi-e teama nici de Fiscul din Romania, nici de cel din Germania, nici de cel din America.
  • Firma activeaza in tranzactii cu instrumente financiare, petrol, minerit. 
  • Nu este adevarat ca nu avem angajati. La AEME lucreaza actionarii, fiii actionarilor, contabili. Putem alege sa nu contabilizam anumite cheltuieli (si au fost multe!) atat timp cat nu avem activitate in Romania. Lucram pe sistemul de sponsorizare.
  • Ne-am deschis firma in Romania pentru ca am vrut sa facem afaceri aici. Inca mai vrem, dar nu se stie cum vom fi tratati, moral sau fizic.
  • E posibil sa ne supere cineva si sa nu mai vrem sa facem afaceri in Romania. 
  • Locuiesc in Romania, Israel, Germania si Statele Unite. Am doua cetatenii, romana si germana.
  • Eu sunt modest, am vrut sa raman modest si, asa cum se spune, "low profile".