Consilierii judeteni ieseni au aprobat, in unanimitate, in sedinta de luni, ca lunar sa fie achitata o factura de 1.800 de lei de catre Consiliul Judetean, pentru torta care semnifica 'Flacara vesnica' din Piata Natiunii, amplasata in fata Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr.T.Popa".

Consilierii judeteni au aprobat ca 'Flacara vesnica' sa fie reaprinsa si, totodata sa achite facturile la gazul metan, dupa ce municipalitatea a renuntat sa mai faca acest lucru din cauza fondurilor insuficiente, informeaza Agerpres.

De asemenea, torta din Piata Natiunii a fost si un prilej pentru ca presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad, sa critice activitatea primarului PSD Gheorghe Nichita, dupa ce acesta i-a cedat scaunul de edil sef al urbei.

"Este unul din cele mai mari afronturi aduse neamului romanesc (sa stingi flacara vesnica -n.r). O prima propunere ar fi sa adunam ceva bani de spaga, sa facem sa functioneze flacara. Ne-ar costa cam tot atat. Ori spaga, ori flacara. Pentru ca, din pacate, eroii sunt morti si nu mai pot da spaga. A doua propunere pe care v-o fac este sa preluam finantarea acestei flacari in finantarea Consiliului Judetean. Daca Primaria aduna bani pentru diverse sarbatori pentru cate un cantaret exprirat, care gajaie cateva cantece aici, in fata Palatului (Culturii -n.r) si primeste sume fabuloase, cred ca a neglija acest monument dedicat celor care au murit pentru Romania, a spune ca nu ai bani pentru asa ceva este descalificant si ca om'" a declarat Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

La mijlocul acestei luni municipalitatea a decis sa stinga torta din Piata Natiunii, din cauza crizei economice. In ultimii 10 ani, flacara s-a stins o singura data, in ianuarie 2007.