Comisia Juridica a Camerei Deputatilor se intruneste, marti, pentru a discuta pe marginea legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate. Presedintele Comisiei juridice a Camerei, democrat-liberalul Daniel Buda, a declarat, luni, pentru Agerpres, ca se va discuta, de asemenea, "in masura in care dezbaterile pe legea ANI nu se vor prelungi", un proiect referitor la combaterea intarzierii la plata a obligatiilor statului.

La sedinta programata sa inceapa la ora 11:00 vor lua parte toate structurile interesate, inclusiv reprezentanti ai Ministerului Justitiei si ai Agentiei Nationale de Integritate.

Camera Deputatilor a fost convocata in sesiune extraordinara pe data de 16 august, urmand ca pe ordinea de zi sa se afle proiectul legii privind Agentia Nationala de Integritate, precum si doua proiecte de legi care in prezent se afla la Comisia de buget. Duminica, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, ca ministerul pe care il conduce va participa la redactarea textului Legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) in procesul de dezbatere parlamentara, indiferent daca este vorba despre completarea proiectului de lege intors de la Curtea Constitutionala sau de un alt proiect de lege.

Potrivit ministrului, convocarea Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara pentru dezbaterea Legii privind Agentia Nationala de Integritate reprezinta un "semnal politic corect" ce demonstreaza vointa Legislativului de a remedia una din vulnerabilitatile constatate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Presedintele Traian Basescu a decis, pe 20 iulie, sa convoace Parlamentul in sesiune extraordinara pentru a discuta legea de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate.

Articole din legea ANI au fost declarate neconstitutionale de CCR, iar situatia Agentiei Nationale de Integritate a adus critici si de la Bruxelles, in ultimul raport de tara.