Doi romani au fost arestati in Bulgaria, dupa ce au intrat in conflict cu garzile de corp ale presedintelui Parlamentului bulgar, Tsetska Tsaceva, anunta Novinite.com. Unul dintre cei doi este directorul Rompetrol Bulgaria, Sorin-Octavian Nichita.

UPDATE1 Rompetrol Bulgaria denunta actiunea politiei bulgare

Rompetrol Bulgaria a publicat o declaratie sambata seara in care confirma ca presedintele sau, Sorin-Octavian Nichita, a fost arestat sub acuzatia de vatamare, denuntand actiunea politiei bulgare.

Potrivit Rompetrol Bulgaria, Nichita, care era impreuna cu doi prieteni, a solicitat pasnic sa intre in restaurant, dar politia si garzile de corp i-au refuzat "grosolan" accesul.

Romanii nu au inteles ce le spuneau fortele de ordine, care au vorbit doar in bulgara, ceea ce i-a determinat pe politisti sa "reactioneze dur si de o maniera amenintatoare".

Potrivit avocatului romanilor, Ivan Nyagolov, acestia nu au comis nicio agresiune impotriva politistilor si a garzilor de corp.

Rompetrol Bulgaria precizeaza ca politia a oferit informatii la doua ore dupa formularea acuzatiilor. "Informatiile oferite presei s-au bazat doar pe afirmatiile ofiterilor de politie, care au avut drept scop justificarea actiunilor in forta".

UPDATE Politia din Veliko Tarnovo a confirmat informatiile

Politia din Veliko Tarnovo a confirmat informatiile potrivit carora unul dintre cei doi romani arestati este directorul Rompetrol Bulgaria.

Potrivit sefului biroului Ministerului de Interne din Veliko Tarnovo, aceasta persoana, Nichita Octavian, s-a prezentat politistilor ca fiind "membru al consiliului director al Rompetrol Bulgaria", informatie care a fost confirmata de politie.

Cei doi barbati, Nichita Octavian si Pinzaru Ionut, sunt acuzati de vatamare si nerespectarea ordinelor politiei. Ei au fost arestati preventiv pentru 72 de ore.

Cei doi cetateni romani au fost arestati in Arbanassi, in apropiere de Veliko Tarnovo, in noaptea de vineri spre sambata, in momentul in care incercau sa intre in restaurantul Winepalace, care fusese rezervat de Tsaceva si de organizatori pentru festivalul Stage of the Ages, care are loc in Veliko Tarnovo in aceasta perioada.

Dupa ce li s-a refuzat accesul in restaurant, cei doi romani ar fi atacat garzile de corp ale presedintelui parlamentului precum si politia care ajunsese la fata locului, sustine presa bulgara.

Politistii sustin ca romanii erau intr-o stare avansata de ebrietate.

Rompetrol Bulgaria este filiala grupului Rompetrol, care detine o cota considerabila din piata tarii vecine.