"Am cerut ministrului Finantelor si sefului ANAF explicit, ca atributii de baza, combaterea evaziunii fiscale si gestionarea fondurilor UE. Voi fi cu ochii pe ei in fiecare luna, pentru ca am modificat legislatia tocmai pentru a asigura instrumente suplimentare in combaterea evaziunii fiscale. Daca nu voi vedea rezultate, vor pleca", a declarat, joi, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

Emil Boc Foto: AGERPRES

El a raspuns astfel la cererea jurnalistilor de a comenta declaratiile presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) privind coruptia din Garda Financiara. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, declarase, miercuri, ca multi dintre angajatii Garzii Financiare vor fi disponibilizati din cauza ca "iau spaga", concedierile facand parte dintr-un program mai amplu de restructurare a institutiei, discutat impreuna cu expertii FMI.

"Personal, nu sunt multumit de calitatea morala a multora dintre angajatii Garzii Financiare si, cu ocazia acestor restructurari, vreau sa trag un semnal foarte serios tuturor ca vor urma disponibilizari semnificative in Garda Financiara", a spus Sorin Blejnar, dupa o intalnire cu o echipa de asistenta tehnica din partea FMI.