Ministerul Afacerilor Externe a primit confirmarea oficiala ca cei doi marinari romani care se aflau sechestrati pe nava britanica "Asian Glory" din luna ianuarie, au fost eliberati vineri seara, impreuna cu intregul echipaj.

Proprietarii navei britanice au confirmat ca intreg echipajul se afla in siguranta, in stare de sanatate buna, se arata intr-un comunicat al MAE.

Familiile celor doi marinari au fost informate despre deznodamantul fericit atat de catre MAE cat si de catre firma in proprietatea careia se afla nava.

Conform procedurilor standard, eliberarea navei "Asian Glory" a fost posibila in urma negocierilor purtate de catre compania proprietara a navei si a eforturilor autoritatilor abilitate.

MAE prin intermediul Ambasadei Romaniei la Londra a monitorizat zilnic cazul si a mentinut un contact permanent cu toate partile implicate in negocieri. Mentinerea integritatii fizice si sigurantei cetatenilor romani sechestrati si gasirea mijloacelor necesare rezolvarii in bune conditii a situatiei de criza au fost principalele preocupari ale MAE.

Ministerul Afacerilor Externe multumeste presei din Romania care a respectat recomandarile sale privind limitarea mediatizarii cazului, acestea dovedindu-se inca odata benefice.