Un website romanesc ofera contra cost transmisii live ale inmormantarilor. Cu o cruce, fotografia unui cosciug in groapa deschisa, un soundtrack adecvat momentului si urarea „Bine ati venit!“ sunt intampinati vizitatorii website-ului funerartv.ro. Ideea intreprinzatorilor este ca in familie pot avea loc evenimente tragice, in timp ce rudele si cunoscutii se afla la mare distanta. Prin intermediul transmisiei in spatiul virtual, acestia pot asista in timp real, la intreagul ceremonial funebru.

Pagina web a fost lansata in luna mai si poate fi contactata in Bucuresti. Tarifele variaza intre 170 si 840 de euro, pentru Romania. Cu clientii din afara granitelor, mai sunt de discutat detalii, spun ofertantii ineditului serviciu. Ei considera ca au lansat „unicul site specializat in preluarea, inregistrarea si transmisia pe internet, in timp real, a intregii game de servicii funerare, de la pregatirile intiale si pana la final“.

Filmarea si transmisia slujbei religioase intra in oferta. Tariful mediu pe ora e de 195 de euro, negociabili. La filmarile in strainatate, beneficiarul urmeaza sa acopere si costurile de deplasare ale echipei de filmare. Clientii isi pot exprima si optiunea codificarii transmisiei.

Inventivitatea romanului pare a nu avea granite. Noutatea ideii de comert virtual cu filmarea si transmisia pe internet, a trecerii in eternitate, a atras atentia mass-mediei online din Germania.