Autoritatea Nationala pentru Cetatenie a anuntat ca 296 de persoane vor depune juramantul de credinta pentru dobandirea cetateniei romane, luni, 31 mai. De la inceputul acestui an, 1785 de persoane au depus juramantul de credinta fata de Romania.

Comisia pentru Cetatenie a solutionat, de la inceputul acestui an, 14.038 cereri. Dintre acestea, 13.227 cereri se refera la redobandirea cetateniei romane formulate de fostii cetateni romani care au pierdut cetatenia romana din motive neimputabile lor, 672 cereri de redobandire a cetateniei romane primite de la fosti cetateni romani care au renuntat la cetatenia romana si 139 cereri de acordare a cetateniei romane formulate de persoane care nu au mai avut niciodata cetatenia romana.

La Autoritatea Nationala pentru Cetatenie au fost inregistrate, de la inceputul anului, 30.430 de cereri de acordare si redobandire a cetateniei romane.

Conform legii, cetatenia romana se dobandeste la data depunerii juramantului de credinta. Dupa depunerea juramantului, se elibereaza certificatul de cetatenie romana, document care atesta calitatea de cetatean roman.

De la inceputul acestui an, 1785 de persoane au depus juramantul de credinta fata de Romania, precizeaza Autoritatea Nationala pentru Cetatenie.