Intalnire sindicate - premier - ministrul Finantelor

UPDATE Emil Boc: Daca nu platim salarii si pensii reduse, in decembrie nu mai platim deloc * Sindicate: Greva generala pe 31 mai, urmata de alte greve

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 20 mai 2010, 11:48 Actualitate | Esenţial

Premierul Emil Boc, reprezentantii Ministerului Finantelor si cei ai sindicatelor s-au intalnit, joi, pentru discutii pe marginea planului de masuri de austeritate. Intalnirea a venit la o zi dupa ce Executivul a anuntat ca isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pentru planul de masuri. "Alternativele sunt putine: ori majoram taxele, ori reducem cheltuielile. Alternativa este sa platim salarii si pensii reduse sau in decembrie sa nu mai platim deloc", a declarat primul ministru.

El a promis, totusi, ca propunerile sindicatelor vor fi analizate de Guvern, pana la sedinta de miercurea viitoare a Executivului. Sindicatele sunt insa nemultumite de rezultatul discutiilor si isi mentin decizia de a intra pentru o zi in greva generala, pe 31 mai.Declaratiile lui Emil Boc, la iesirea de la intalnire:

 • Am venit pentru a continua dialogul social pe marginea scrisorii de intentie cu FMI. Am facut un inventar al alternativelor existente. Am trecut in revista si optiunile sindicatelor (cum ar fi optiunea lor pentru majorarea taxelor, in locul reducerii cheltuielilor bugetare).
 • Exista puncte unde pot fi gasite nuante si pot fi discutate in continuare.
 • Pana miercuri, cand vom adopta in Guvern scrisoarea catre FMI, ministrul Finantelor si cel al Muncii vor analiza variantele propuse si, daca ele sunt sustinute de cifre, le vom lua in calcul.
 • Stiu ca in acest moment Guvernul pe care il reprezint nu este unul simpatizat. Daca ar fi simpatizat, ar duce Romania la dezastru.
 • Suntem nevoiti sa nu asteptam ca acel val al crizei economice din multe tari europene sa ne ajunga si sa ajungem in situatia de a nu mai putea plati salarii si pensii.
 • Trebuie sa avem solutii financiare si pentru sustinerea IMM-urilor, mentinerea investitiilor, mentinerea locurilor de munca, pentru ca incepand de anul viitor, Romania sa aiba o crestere economica sanatoasa, care sa poata duce si la o crestere sanatoasa a salariilor si a pensiilor.
 • Veti afla concluzia finala a discutiilor miercuri, in cadrul sedintei de Guvern.


Declaratiile liderilor sindicali:


Bogdan Hossu (Cartel Alfa):
 • In urma discutiilor cu primul ministru, am constatat ca speranta pentru imbunatatirea scrisorii pentru FMI este foarte redusa.
 • Vom avea probabil o noua discutie miercuri dimineata, pentru ca Guvernul intentioneaza sa aprobe scrisoarea in sedinta de miercurea viitoare.
 • Vom da dispozitii colegilor nostri de la sindicate sa inceapa demersurile de lobby pe langa parlamentari, pentru ca Legislativul sa respinga continutul scrisorii.
 • Perceptia mea este ca Guvernul nu s-a aratat flexibil in schimbarea unor prevederi ale scrisorii.

Marius Petcu (Sanitas):
 • Primul ministru a vrut sa participe la intalnirea asta si dupa semnalul dat ieri, prin protestul din Piata Victoriei.
 • Am constatat ca premierul este inflexibil in legatura cu cele mai multe prevederi ale scrisorii catre FMI.
 • Pe pensii nu s-a discutat nimic, iar propunerea noastra ca reducerea de 25% sa se aplice la fondul de salarii, si nu la fiecare salariu, s-a lovit de un zid.
 • Premierul a cerut ministrilor Vladescu si Seitan sa caute, prin calcul, formule pentru ca unele propuneri ale noastre sa poata fi aplicate.
 • Mai departe, vorbim despre greva de solidaritate din 31 mai, care poate fi urmata de alte greve.

Dumitru Costin (Blocul National Sindical):
 • Guvernul a ramas pe pozitii - nu se schimba punctele esentiale din scrisoare
 • Noi am incercat sa convingem Guvernul ca solutiile noastre sunt aplicabile, ei au incercat sa ne convinga ca nu sunt aplicabile.
 • Am incercat sa convingem ca reducerea de 25% poate fi aplicata pe fondul de salarii, insa Guvernul nu e de acord.


Citeste mai multe despre   4720 vizualizari

 • +5 (13 voturi)    
  Solutii (Joi, 20 mai 2010, 13:08)

  Epsilon [anonim]

  Reducerea pensiilor si salariilor va lovi in cei slabi si necajiti. Ori nu este vine lor ca tara a ajuns in aceasta situatie si nu ei trebuie sa platesca inca o data. Iata careva solutii pentru ca bugetul de stat sa devina excedentar:

  - reducerea cheltuielilor presedintelui, guvernului si parlementului (salarii mai mici, disponibilizarea a jumatate din personal, renuntarea la masini de serviciu in afara de cateva Logane pentru presedinte si primul ministru, renuntarea la locuintele de protocol, reducerea numarului de parlamentari, deplasari doar cu trenul si reduse la minimum etc). Oricum e o onoare sa lucrezi pentru poporul roman si cred ca atat presedintele cat si toti ministrii si toti parlamentarii au inteles asta si lucreaza pentru tara din patriotism. Cine nu este de acord poate sa isi dea demisia oricand

  - eliminarea tuturor pensiilor speciale fara exceptie

  - anularea tuturor pensiilor de boala pe motive nejustificate

  - vanarea si pedepsirea evaziunii fiscale cu un fisc puternic si cu mijloace de control ca in America, cu confiscarea averilor celor care au facut evaziune fiscala

  - pedepsirea celor care au avut functii de conducere si au incurajat evaziunea fiscala si atribuirea contractelor pe criterii preferentiale

  - cheltuieli publice corecte (licitatii corecte, eliminarea contractelor date pe ochi frumosi la veri, cumnati, socrii, frati, amante etc)

  - eliminarea tuturor incompetentilor din functii de conducere (dar pe cine sa punem in loc ? cei competenti sunt in strainatate ...) si punerea pe primul loc a intereselor tarii si poporului roman si nu a intereselor personale

  - sunt sigur ca am uitat o multime de alte piste. Orice completare e bine venita

  Acestea sunt doar vise. Nimeni nu va face asa ceva in Romania. In felul asta putem spune ca avem ce meritam. Tot cel mic si sarac plateste, nu cei care au furat pana acum.
  Sa traiti bine !
  • +12 (16 voturi)    
   mda (Joi, 20 mai 2010, 14:13)

   daniesy [anonim] i-a raspuns lui Epsilon

   Sunt de-acord dar, cred ca nici la pensie n-o sa se intample asta! Atata timp cat gloata din romania vine la proteste sa danseze si crede cu convingere ca aresalarii mici pt ca boc ii pitic, tot timpul vor fi smecheri care sa stie sa profite de poporul asta.
   • -1 (3 voturi)    
    calcul boc (Joi, 20 mai 2010, 18:11)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui daniesy

    pai cred ca in ritmul asta boc ne va spune ca nu vom mai avea bani in februarie daca am strans cate 25% timp de 6 luni
   • 0 (2 voturi)    
    retransmis (Joi, 20 mai 2010, 18:49)

    radu [anonim] i-a raspuns lui daniesy

    Un PPS primit pe net contine mult adevar si ne determina sa vedem ca framintari au fost mereu si modul cum au fost abordate. Omeneste vorbind curajul in comunism cind riscai sa ramii fara servici si sa fi anchetat de securitate a fost nebunesc .Cred ca omul a avut demnitate , a vazut corect problema si o vede corect si astazi.
    Prin 1980-83, lucram la Institutul de Marinã, actuala Academie Navalã “Mircea cel Bãtrân”. In Polonia începuserã mişcãrile sindicatului “Solidaritatea”. Situaţia din Polonia se înrãutãţea, dacã mã luam dupã ceea ce scria presa Comitetului Central al P.C.R. s-a hotãrât sã ajutãm Polonia, cedând fiecare dintre noi din raţia de ulei şi de zahãr la care aveam dreptul. Aşa cã m-am ridicat, nepoftit şi neîntrebat, dar şi de neoprit, şi am zis aşa
    “A fost cumva Polonia atacatã de NATO? Nu am auzit aşa ceva. S-a abãtut asupra Poloniei vreo catastrofã naturalã? Vreun cutremur, sau inundaţii? Nu am auzit aşa ceva? Atunci, de ce sã le dau eu din uleiul şi zahãrul care nu-mi ajung nici mie? Eu nu sunt de acord sã dau!”.
    Astãzi, mi se spune cã trebuie sã cedez din pensia mea, deoarece România este în crizã. Iar acuma când mi se spune chestia asta, cohorte de români, inclusiv beizadele prezidenţiale, îşi fac concediul pe Coasta de Azur sau îşi cumpãrã a ‘nşpea maşinã, sau vilã, sau poşetã d-aia de mi se-ncurcã degetele pe taste când vreau sã-i scriu numel . Mi se mai spun multe. Aşa cã eu mã ridic şi întreb: “Am contribuit eu cu ceva la intrarea României în crizã? Am cheltuit eu nesãbuit banii guvernamentali? Am organizat eu campanii electorale deşãnţate pentru care s-au cheltuit milioane de euro din banii publici? A fost România atacatã de cineva? S-a abãtut asupra României vreo catastrofã naturalã? Eu n-am auzit de aşa ceva. Aşa cã, eu nu sunt de acord sã mi se opreascã din raţia mea de bani”
  • -4 (12 voturi)    
   masuri asemanatoare?! (Joi, 20 mai 2010, 14:34)

   gogu_arad [anonim] i-a raspuns lui Epsilon

   Toata lumea vrea masuri de austeritate. Sa taiem in carne vie. Solidaritate in suferinta. Dar de produs, cine produce in Romania? De unde va veni solutia? Viitorul cum va fi? Vom suferi cateva luni, un fel de agonie si vom astepta colapsul. Guvernul asta trebuie sa plece , in frunte cu Basescu. Ei nu au solutii si le cer de la sindicate. Ce solutii pot sa iti ofere oamenii care traiesc din mila statului. Ca mai trebuie revizuite salariile speciale, pensiile speciale, e discutabil. Dar nu rezolvi problema economica a unui stat taind in carne vie si candamnand populatia la saracie. Sa gandeasca un plan de iesire din criza. In alegeri toate partidele aveau planuri marete de iesire din criza si de prosperitate. Unde le-au ascuns? Sunt parlamentari si au datoria sa vina cu solutii. Nu sa critice puterea. Nu de aia i-am ales. Si noi putem sa criticam. Asteptam solutiile!!!
  • +2 (2 voturi)    
   !! (Joi, 20 mai 2010, 14:48)

   doru [anonim] i-a raspuns lui Epsilon

   Ti-ai dat singur raspunsul: "Acestea sunt doar vise"!!!
  • +2 (8 voturi)    
   si solutiile pe termen scurt (Joi, 20 mai 2010, 14:49)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Epsilon

   Unele din propunerile tale au efect pe termen mediu si lung (combaterea evaziunii, controlul cheltuielilor publice, calitatea functionarilor).
   Alte propuneri sunt populiste, anularea tuturor pensiilor de boala pe motive nejustificate e populista pentru ca anularea dreptului la pensie se poate face doar prin justitie deci nu are de a face cu guvernul iar reducerea salariilor politicienilor ar aduce economii cu 2 sau 3 ordine de marime cu deficitul. Cu toate ca este populista reducerea salariilor si personalului auxiliar politicienilor eu o sustin pentru ca ar da un semnal de solidaritate dar nu si din alt motiv.
   Vladescu a explicat foarte clar, pentru realizarea echilibrului pe termen scurt si mediu taierea pensiilor si a salariilor este solutia cea mai buna, celelate masuri doar vor face mai suportabila situatia pentru cei impactati.
   • +4 (4 voturi)    
    Pentru snowflake (Joi, 20 mai 2010, 17:42)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

    Nu! Anularea pensiilor de boala ce au fost acordate la oameni sanatosi nu se face prin Justitie. Prin Institutul national de Expertiza a Capacitatii de Munca.
  • +5 (5 voturi)    
   e clar ca (Joi, 20 mai 2010, 16:49)

   trm [anonim] i-a raspuns lui Epsilon

   masurile propuse de tine "sunt doar vise" - le-ai scos din burta fara a face o analiza pe baze reale si pe calcule temeinice. ai fi putut sa te interesezi, de exemplu, la cat se ridica cheltuielile totale ale presedintiei, guvernului si parlamentului si sa compari cifra asta cu deficitul sistemului de pensii - s-ar fi acoperit oare deficitul chiar daca cheltuielile celor trei institutii ar fi reduse la zero?

   evaziunea fiscala nu e facuta doar de politicieni, ci e facuta si de muncitorul care lucreaza full time la negru si primeste ajutor de somaj sau alte ajutoare sociale nemeritate, iar astfel de muncitori se numara cu milioanele in romania. apoi ma indoiesc ca exista vreun functionar al statului roman care sa nu aiba macar un var sau un cumnat care NU lucreaza la negru. or daca au in familie membrii care fac evaziune fiscala, cei responsabili cu combaterea evaziunii sunt mai sensibili si mai "intelegatori", deci inchid ochii mai usor in fata neregulilor.

   incompetenti nu sunt doar in functii de conducere, ci la toate nivelurile. cine face mai multa paguba: 1. un director de scoala care gestioneaza prost fondurile sau 20 de profi care tin cursuri de mantuiala dand vina pe salariul prea mic? 2. un sef de gara incompetent sau 30 de controlori de pe personale care trec cu vederea ca 75% din calatori nu au bilet? oare nu toti contribuie la paguba? oare controlorii de tren corupti ar accepta un sef care le-ar da peste nas cand baga banii calatorilor in buzunarul propriu?

   cheltuieli publice corecte - de acord! dar e corect sa tii o scoala cu 20 de profi pt 60 de elevi?

   in rest ai dreptate: sunt o multime de alte bube, numai ca preferam sa aratam bubele altora si sa nu luam in seama bubele noastre.
  • +3 (5 voturi)    
   hmm (Joi, 20 mai 2010, 16:49)

   a [anonim] i-a raspuns lui Epsilon

   Din pacate nu este timp suficient pentru a se lua masurile corecte moral acum. Din punctul asta de vedere Boc si guvernul au dreptate. DAR, pe langa ceea ce fac acum cu bugetarii si cu pensionarii, trebuie sa se miste si pe directia corecta si sa ia masuri pentru:
   -reducerea cheltuielilor cu politicienii si clientela acestora
   -reducerea pensiilor de lux
   -diminuarea coruptiei
   -eliminarea nepotismului din aparatul de stat
   -transparenta fata de cetatean.

   fara, nu sunt cu mult mai buni decat iliescu in 90-2000
  • 0 (0 voturi)    
   da, e-adevarat (Joi, 20 mai 2010, 17:30)

   Io [anonim] i-a raspuns lui Epsilon

   E bine sa fie bine!
 • -5 (13 voturi)    
  hmm... (Joi, 20 mai 2010, 13:37)

  nicu [anonim]

  Nu exista alternative in aceasta situatie.
  Singura optiune este demisia tovarase!
  • +7 (9 voturi)    
   stiu si eu (Joi, 20 mai 2010, 16:53)

   a [anonim] i-a raspuns lui nicu

   e destul de greu de crezut ca demisia guvernului va baga bani in conturile statului. Mai mult, pentru orice alt guvern, va exista mai multa disponibilitate la televiziunile Antena si Realitatea dar mai putina disponibilitate internationala de ajutor pentru Romania (a se vedea si presa straina in paralel cu antenele).
   Demisia, meritata sau nemeritata a guvernului Boc va crea mai multe probleme pentru cetateanul de rand, chiar daca el este orb si o cere acum
 • -7 (15 voturi)    
  Alternativa reala (Joi, 20 mai 2010, 14:34)

  Roberto [anonim]

  Alternativa reala ar fi sa va duceti dracului de la guvernare si sa lasati pe altii care se pricep. Si care sunt credibili.
  • +4 (6 voturi)    
   :) (Joi, 20 mai 2010, 13:58)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Roberto

   Problema este ca nu este nimeni capabil care poate sa le ia locul si nici la credibilitate nu prea vad pe nimeni mai bun. Cam oricine vine este aceeasi Marie cu alta palarie de fapt
  • +8 (10 voturi)    
   Si care sunt aia "competenti" din politica rom..? (Joi, 20 mai 2010, 15:26)

   cix [anonim] i-a raspuns lui Roberto

   Geoana? Antonescu? Vadim? Bombonel? Ilici? Becali?Undrea?Tariceanu???Constantinescu, Ponta? BOC5? etc etc Tocmai asta e problema cea mai grava... caci nu avem pe cine. In Romania am promovat in politica din lene, bascalie, inconstienta sau dezinformare doar fostii comunisti, baietii de cartier, bisnitari deveniti peste noapte businessman, psicopati(asa zisi poeti cu viziuni nationaliste), fosti securisti... si lista poate continua.... avem toate categoriile nepotrivite. Cei ce erau capabili s-au cam last de politica, din cauza ambientului ostil fata de cei ce aveau intentia rela de a face ceva pentru tara, in detrimentul afacerilor de familie a fiecarui "politician" . A face politica la noi e sinonim cu a face afaceri cu statul, in detrimentul comunitatii, prin intermediul legilor ad personam, licitatii falsificate, contracte pe masura etc. " Ca de ce ceilalti dinainte ce au facut?!" si asa Romania a ajuns unde a ajuns. Problema e caci cu criza nu ne mai baga nimeni in seama, iar gunoiul nu mai incape sub pres Tovarasi...
  • +6 (8 voturi)    
   care se pricep? (Joi, 20 mai 2010, 17:46)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Roberto

   Antonescu un impostor care se pricepe la chiul. Orban care se pricepe la chitara.Varujan pianist si poet recunoscut.
   Nastase se pricepe la furat. Ponta, " micul Titulescu" nu se pricepe la nimic.
   Hai Roberto, da tu exemple de PNL-isti PSD-isi "care se pricep"!
   • -3 (7 voturi)    
    Corect (Joi, 20 mai 2010, 17:55)

    Mortal [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

    Uite aici exemple de oameni integri, care se pricep:
    Boc, Udrea, Blaga.
    Se pricep baietii, inca stau la cutie si pregatesc contracte pt firmele lor.
    Ministerul turismului. Pt ce ne trebuie asa ceva?
    Ca sa aiba coana Leana ce mulge?
    Fa tata infrastructura si lasa-i pe investitori sa-si faca treaba in turism, nu e nevoie de ditamai ministerul ca sa nu se faca nimic pt turism, ci doar pt clientela.
    Solidaritate, deh
    • +3 (5 voturi)    
     corect (Joi, 20 mai 2010, 18:37)

     diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Mortal

     dar cu ce bani sa faca statul infrastructura cand mai bine de jumatate din buget se duce pe salarii, pensii si ajutoare sociale? de unde sa aiba statul bani pentru infrastructura cand milioane de romani "se descurca" pentru a nu-si plati darile si pentru a primi cat mai multe ajutoare de la stat? cu ce bani sa avem trenuri bune cand aproape jumatate din calatori prefera sa mearga cu "nashu"?
    • +2 (4 voturi)    
     pentru mortal (Vineri, 21 mai 2010, 0:18)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Mortal

     Nu se numeste Ministerul turismului. Se numeste Ministerul Turismului si DEZVOLTARII REGIONALE.
     • -1 (1 vot)    
      Asa. si? (Vineri, 21 mai 2010, 10:35)

      Mortal [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

      Ce ai demonstrat cu asta?
      Ca are vreun rost ministerul respectiv?
      Ca nu se fac licitatii pt firmele pd-l iste?
      Ca oamenii sunt diseprati in strada si ei in continuare atribuie sali de sport prin sate unde nu sunt nici 10 copii care sa le foloseasca?
      Si atunci te mai miri ca si desteptul de mai sus ca nu sunt bani ca sa faca statul infrastructura?
      Cati bani a mancat mega autostrada Bechtel pana acuma?
      Si pe cati km te-ai dat?
      L-ai aplaudat pe Boc ca a taiat panglica si atat.
      Intre timp, aceeasi Bechtel au facut in Croatia, in conditii mult mai grele si cu pret mult mai mic o gramada de km de autostrada, la care calitatea nu se compara cu absolut niciun drum de la noi din tara.
      Ganditi si voi
 • -2 (8 voturi)    
  BANC ?!?!?............... (Joi, 20 mai 2010, 14:59)

  Cetentereseaza [anonim]

  Completari la Legea pensiilor....

  A) Hotãrârea de Guvern nr. 13/2010:
  Datoritã cresterii alarmante a numãrului de pensionari în raport cu populatia activã, precum si insuficientei fondurilor pentru majorarea pensiilor, Guvernul României hotãrãste:

  Art. 1.- Începând cu data de 01.04.2010 pensionarii vor avea voie sã treacã strada pe culoarea rosie a semaforului.

  Art. 2.- Dacã în termen de sase luni nu se obtin rezultatele scontate, începând cu data de 01.09.2010 trecerea pe culoarea rosie devine obligatorie pentru ei.
 • -5 (7 voturi)    
  Gura pacatosului .. (Joi, 20 mai 2010, 15:09)

  Justin Puscasu [anonim]

  Boc graieste adevarul, in acest caz.
  Anul trecut, cand a fost povestea cu cele 10 zile de concediu fara plata pentru bugetari, a devenit clar ca daca nu se face ceva reforma adevarata, vom avea reduceri de salarii si de pensii.
  Acum, cand inca ne invartim in jurul cozii si nu facem nici un fel de reforma, e clar ca in toamna le vom avea pe toate: si marirea TVA si salarii reduse si disponibilizari masive si o economie incapabila sa absoarba proaspetii someri si - nu-i exclusa nici incetarea de plati prin decembrie.
  Si toate astea pentru ca ne incapatzanam sa mentinem la aparate echipa de ageamii a lui Boc.
  • +8 (12 voturi)    
   oare (Joi, 20 mai 2010, 15:42)

   scu [utilizator] i-a raspuns lui Justin Puscasu

   atunci sa vina specialistii lui ponta si crin ,si vor aparea banii din senin ,aceeasi specialisti care au vandut tot ce s-a putut vinde cand au fost la putere ,si acum intreaba unde sunt banii
   • -4 (6 voturi)    
    bine ma (Joi, 20 mai 2010, 17:46)

    Mortal [anonim] i-a raspuns lui scu

    Ai gandirea melcului care sta lipit de scandura care se duce la fundul apei, doar doar scapa si el ca si scandura, in loc sa caute solutii.
    Cu melci ca tine s-au ales incapabilii care sunt acuma, si in curand o sa va ingroape si pe voi, melcilor.
 • -2 (10 voturi)    
  "Austeritate"? (Joi, 20 mai 2010, 15:09)

  vio [anonim]

  L-am vazut pe Boc sosind la minister: Mercedes S, 6 garzi de corp.Cu asa austeritatea as vrea sa fiu si eu solidar!
  • +7 (7 voturi)    
   in schimb (Joi, 20 mai 2010, 16:53)

   trm [anonim] i-a raspuns lui vio

   eu n-am auzit de nici un alt prim ministru care sa mearga la guvern cu bicicleta in conditiile in care cateva milioane de cetateni ar lua si pielea de pe el daca ar putea.

   adevarat ca exista si o exceptie: Tariceanu mergea cu bicicleta la guvern dupa ce marise pensiile si salariile bugetarilor...
   • -1 (1 vot)    
    Si n-ai vrea ... (Joi, 20 mai 2010, 19:27)

    kinn [anonim] i-a raspuns lui trm

    ... un astfel de prim-ministru care sa mearga pe bicicleta ?
    • +1 (3 voturi)    
     mi-ar fi suficient... (Joi, 20 mai 2010, 20:43)

     trm [anonim] i-a raspuns lui kinn

     ... sa vad ca marea majoritate a cetatenilor se comporta decent si responsabil in spatiul public.
   • +1 (3 voturi)    
    numa` ca (Vineri, 21 mai 2010, 0:08)

    jorj [anonim] i-a raspuns lui trm

    mr. tariceanu a mers O DATA pe bicla si atunci doar ca sa dea bine la tv .......
 • 0 (4 voturi)    
  incapacitate de plata (Joi, 20 mai 2010, 15:15)

  nmh [anonim]

  nu ar strica sa se ajunga la asta pentru a se intelege odata ca nu sunt bani la buget, mare parte au fost scosi din tara desi proveneau din imprumuturi
 • +9 (11 voturi)    
  Majoritatea au uitat perioada 93-97...ep 1 (Joi, 20 mai 2010, 15:34)

  Andrei [anonim]

  In perioada mai sus amintita erau prim ministrii ai romaniei dl Vacaroiu si dl Ciorbea. Aveam o scadere a valorii leului intr-un ritm de 200 - 300% pe an. Mai tineti minte dobinzile de 160% la imprumuturi stimati concetateni? Cred ca lumea le-a uitat. INsa multi mergeau acasa cu 100 000 si vroiau sa cumpere ceva si a doua zi pretul s-a dublat la acel ceva. Oricit ar gresi un guvern in 6 luni, sau un an, nu ar produce asemenea efecte ca cele pe care le vedem acum in societatea romaneasca. Un sistem social, o societate in sine este un sistem greoi, cu inertie mare. Gresala de acum are efecte in ani de zile de la momentul comiterii ei. Pur si simplu acum niste oameni au spus ca nu mai exista bani. Daca copilul dumneavoastra bate din picioare ca vrea o jucarie care costa exact banii pe care ii mai aveti pentru piine (fara alte alimente) pina la salariu, ii luati jucaria sau incercati intr-o prima faza sa ii explicati ca nu este de unde si daca nu intelege ii cirpiti vreo 2 la fund? Eu cred ca aplicati exclusiv intotdeauna ultima varianta. Cirie, mirie, dar pina la urma se potoleste ca oricum nu primeste jucaria ca nu este de unde. Parca s-a tras un obroc peste ochii multora. Nu vor sa recunoasca, desi stiu, ca de fapt ar trebui sa cheltuiasca 600 de lei cind in fapt ei cheltuiesc 750 de lei. Diferenta cine o plateste? Papa de la Roma? Sa nu ma intelegeti gresit. Parlamentarii si ministrii din actualul guvern sunt in proportie de 90 % puscariabili si fosti reprezentanti de vaza din linia 2 si 3 a fostului PCR. Dar haideti fratilor sa facem si o demonstratie ca sa se aplice referendumul ala cu reducerea numarului de parlamentari de ieri. Haideti sa facem o demonstratie ca parlamentarii sa faca bine sa isi miste fundul la servici cu propria masina si pe benzina lor. Sau cu metroul ca e si mai ieftin pentru ei. Haideti sa facem o demonstratie ca sa nu mai aiba parlamentarii SPP-isti pe linga ei. De cine se tem daca sunt curati si cinstiti ca Isus pe cruce?
  • +1 (5 voturi)    
   superficial (Joi, 20 mai 2010, 17:02)

   Mowgli [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   frumos, dar superficial.
   nu poti sa vii la pensionari sa le spui simplu ca nu mai sunt bani dupa ce ei au contribuit 30 de ani la fondul de pensii. Este obligatia legala si morala a statului fata de pensionari chiar daca nu mai sunt bani.
   • +7 (11 voturi)    
    Fara suparare dar cred ca.... (Joi, 20 mai 2010, 17:30)

    Andrei [anonim] i-a raspuns lui Mowgli

    Comentariul dumneavoastra este superficial. Ii felicit ca au contribuit la fondul de pensii 30 de ani. Noi o sa contribuim 43 dupa noile reguli. Nimeni nu spune ca nu mai sunt platite pensiile. Eu spuneam ca asa cum mie, dumneavoastra si altora ne scade sau ne creste salariul in functie de cit de bine merge companiei, asta trebuie sa se intimple si cu pensiile. Nu uitati ca timp de 2 ani s-a platit mai mult decit se putea plati. Si acum daca vine cineva si spune..stop joc, daca nu ne bagam mintile in cap si nu suntem pragmatici o sa avem hirtii pe care o sa scrie 10 000 LEI si o sa valoreze o jumate de ou. Sau mai rau..o sa platim biletul de tramvai ca si in Bulgaria. Un ou Biletul. Mai tineti minte ca a avut Consiliu Monetar si o perioada erau adevarate depozite de oua la capatul liniilor de transport in comun? Nu se mai stie asta. Si eu am parinte pensionar. SI dupa 37 de ani de munca in niste conditii inumane ia o pensie de 600 de lei. Da mai sapa la o rosie pe care o culege vara, mai praseste un cucuruz, merge la padure sa isi faca lemne pentru iarna. Si nu se plinge tot timpul. Nu oamenii de genul asta au iesit in strada. Au iesit cei care au pensii de 1000 - 1500 de lei, au iesit cei care stau la bloc ca ii arde intretinerea la iarna, ca nu mai plateste toata tara subventii pentru ca ei sa se incalzeasca. Tatalui meu nu-i da nimeni subventie pentru lemne. Nu vreau sa fiu lipsit de respect, dar unde scrie ca toata lumea trebuie sa stea la oras? Sunt atitea sate aproape parasite care au case bune si care ar putea fi cumparate la un pret de nimic. Sa vinda apartamentele din Victoriei, Drumul Taberei si Militari si sa mearga la tara. Si au si bani la banca ce aduc dobinda. Aer curat, iarba, o supica de cocos de tara. Statul trebuie sa iti asigure o pensie daca ai cotizat dar nu s-a angajat sa iti asigure un anumit nivel al pensiei. Atita poate, atita da. Mai mult, poti sa il omori ca nu are de unde. Ce zicea Moromete? "N-am!". Pai daca nu are apoi nu are.
   • 0 (2 voturi)    
    Cati au contribuit 30 de ani? (Vineri, 21 mai 2010, 8:57)

    Rammy [utilizator] i-a raspuns lui Mowgli

    ......
 • -7 (9 voturi)    
  Sa se taie in carne vie (Joi, 20 mai 2010, 15:42)

  Bobo [anonim]

  Ce atata rasfat cu pensionarii astia milogi. Sa li se taie pensiile la jumate ca numai sa faca galagie stiu. E vina lor daca nu si-au pus bani deoparte. Iar despre bugetari nici o mila mama lor de jegosi. Cand te duci la un ghiseu te intampina cu scarba si pana nu le dai ceva nu et baga in seama. Sa li se scada salariile nu este suficient. Sa le taie din leafa pentru 6 luni asa ca sa-i inmoaie putin si apoi sa-i dea afara! Ce atata scoala sa se duca la munca de mici sa invate ce e aia ca suntem satuli de carturari si avem nevoie si de dulgheri, sculeri, matriteri etece. Jos bolsevicii, traiasca clasa privata muncitoare! Sa ne traiesti DOMNULE BASESCU!
  • -2 (6 voturi)    
   afara cu evazionistii privati!! (Joi, 20 mai 2010, 18:48)

   bugetar [anonim] i-a raspuns lui Bobo

   Din cauza celor ca vtine privat evazionist si nesimtit a ajuns tara as! Mars la munca si plateste-ma si pe kjmine si pe alti bugetari precum si pe 5 pensionari si 30 de copii.. Si ar trebui sa nici nu mai dormi jegule sa votezi toata ziua pe zeus al tau portocaliu! Nu dau nici mucii pe tine jeg fara creieri!
   • +2 (4 voturi)    
    oare in ce categorie de bugetari lucrezi (Joi, 20 mai 2010, 19:01)

    george [anonim] i-a raspuns lui bugetar

    politie , armata , administratie ?
    Sau poate profesor , doctor?
    Eventual soferu' de servici , lucrezi cu capu pe geam ,ca esti racit mai tot timpu , iti curge nasu'
    Nimic personal ,
   • 0 (0 voturi)    
    bravo,bobo (Joi, 20 mai 2010, 19:47)

    D. [anonim] i-a raspuns lui bugetar

    esti omul meu-te rog eu,propune "implementarea"programului "soylent greeen"-stii despre ce vorbesc,nu?daca nu,vezi filmul-unui om ca tine nu pot sa-i scape marile castiguri ale acestui program:posibilitate de recuperare rapida a investitiilor-investitii care solicita cheltuieli infime,dealtfel;unde mai pui ca gustosul produs verde ar solutiona si problema hranei pentru defavorizati
  • +1 (1 vot)    
   Ma pustiule. (Joi, 20 mai 2010, 19:33)

   HESS [anonim] i-a raspuns lui Bobo

   Nu te umfla precum un cocos caci vei plezni.
   Putina clasa muncitoare PRIVATA ARE are romania.Cea mai mare parte este o clasa muncitoare privata de buticuri,restaurante,birturi,magazine de desfacere.,adica specula .Cind tu o sa cumperi materia prima si o sa o transformi in produs finit si o sa o si vinzi atunci da poti vorbi de privat adevarat.
 • +1 (3 voturi)    
  Tot la supraimpozitare se va ajunge (Joi, 20 mai 2010, 15:43)

  Klaus Schultze [anonim]

  Problema pe care bugetarii/sindicatele/pensionarii NU VOR SA O INTELEAGA e ca - desi e aboslu evident ca o mare parte din fondul de buget ajunge - pe cai dirijate - in buzunarele clientelei politice - ACEST ASPECT NU SE VA MODIFICANICIODATA. Ca atare contrasolutia la reducerea salariilor bugetarilor/pensiilor va fi MARIREA TAXELOR S IMPOZITELOR. Pe care tot mediul de afaceri le va suporta. Generand o 'comprimare' si mai accentuata a aconomiei. Lucru de care 'alesii' sunt constienti. Deci: din trei optiuni (clientela/salarii bugetari-pensii/taxare firme) prima e eliminata 'ab initio', iar bugetarii/pensionarii vor sa forteze mana guvernului sa o adopte pe cea de a treia. Motiv pentru care sunt aproape convins ca asa se va si intampla. Asadar asteptati-va la o marire consistenta de taxe/impozite, etc.
  Dragi 'particulari', va urez drum-bun catre alte meleaguri !!!
 • +12 (14 voturi)    
  majoritatea au uitat perioada 93-97...ep 2 (Joi, 20 mai 2010, 15:45)

  Andrei [anonim]

  Haideti sa facem o demonstratie ca vrem sa punem in functie si da facem niste sisteme de irigatii. Haideti sa facem o demonstratie ca nu mai vrem chiloti si maieuri din China si ca vrem chiloti si maieuri de Pascani, din dantela. Ca chiar daca sunt mai scumpi banii de salarii ramin aici si patronii pot sa reduca rata profitului la un rezonabil 10-15%. Haideti sa facem o demonstratie ca sa le spunem domnilor din banci ca nu este normal sa ai comisioane peste comisioane si ca dobinda este costul banului imprumutat. Si ca daca nu iti analizeaza dosarul nu au cum sa iti dea bani imprumut. Haideti sa facem o demostratie ca vrem sa scapam odata de mizeria de ciini vagabonzi din bucuresti si ca Madam BB poate sa ii ia pe cei care ii aduna Prefectul in termen de 3 zile de la adapost si sa ii duca la ea la paris. Dupa 3 zile...manusi de piele din ei. Haideti sa facem o demonstratie ca vrem ca politia sa isi faca treaba si sa nu iti fie frica sa te plimbi prin oras si sa treci pe verde la semafor ca te calca un baietel de bani gata si tot tu esti de vina ca ai stat in fata masinii lui. Hai sa facem o demonstratie ca sunt oameni care au furat si jefuit tara asta si ne rid in nas. Haideti sa facem o demostratie....dar nu pentru a cere ceva ce stim ca nu se poate si ca este o pacaleala, o minciuna ci pentru ceva care construeste, care cladeste. Toti cerem. Si e dreptul nostru. Dar cind vedem ca cei pe care i-am ales acolo, sa ne reprezinte, nu ne mai reprezinta...il dam afara. Poporul este angajatorul politicienilor si nu invers. hai sa facem o demonstratie in care sa strigam toti....NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE! Si atunci veti vedea ca Hrebe, sau Geoana, sau Tari, sau Berceanu, sau Verestoy, sau Ilici, si mai sunt multi ca ei nu vor mai vrea in parlament. Ca trenbnuie sa puna tot pe hirtie si sa traiasca intr-o casa de sticla. Si nu pot sa faca asta. Pentru ca asa au fost crescuti si invatati: sa se ascunda, sa disimuleze, sa para ceea ce nu sunt, niste forme fara fond.
  • +2 (4 voturi)    
   Da... (Joi, 20 mai 2010, 16:51)

   stefan [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   Au uitat si nu se uita decit in propriul buzunar...
   Toata lumea vrea si cere. Am ramas cu aceeasi mentalitate, se da... Dar de fapt trebuie sa platim.
   Nu vreau programul de mere votata zilele trecute. Nu vreau subventie la caldura. Vreau un salariu decent cu care pot trai decent si din care sa-i cumpar eu merele ce vreau eu copilului. Nu stricaciunile ce le vor aduce tot firmele prietene.
   Bucuresteanul plateste mai putin de 1/3 din pretul caldurii, ca se da subventie ca mai da consiliul local subventie. Adica se cumpara voturile.
   In mod normal o demisie si alegeri anticipate in 30 de zile.
   O sa sara multi ca se cheltuie, dar e o cheltuiala necesara. Asta e regula democratiei. Tipa pentru 100 milioane, ca sa fure 1 miliard.
   Nu trebuie micsorat numai numarul de parlamentari, mai sunt si alte aspecte constitutionale.
   In perioada octombrie decembrie 2009 am avut guvern de criza, iar parlamentarii au violat fara mila Constitutia. Si nimeni in tara n-a zis nimic. Parlamentarii au tacut milc, fiecare gasca sperind ca ei vor cistiga alegerile si vor numi premierul.
   Unde s-a mai vazut asa ceva? In ce tara cu democratie?
   Pai Romania are democratura sau dictatura parlamentului.
   Tai pensia , dar nu te atinci de parlament si nici de aparatul birocratic.
   Am citit una ca e normal ca la nu stiu ce agentie de plati sa ai 2000 de salariati. Ce fac frate? feicare bate cite o litera? Daca dai la fiecare in medie 30 de dosare (proiecte) ajungi la 60000 de proiecte. SUnt atitea proiecte in Ro???
   Fond de solidaritate. A mai fost unul dupa Revolutie si nici azi nu se stie unde au ajuns banii.
   Stiti ce s-a abrogat intii dupa Revolutie? Legea veniturilor ilicite? De ce oare?
 • +2 (4 voturi)    
  dansul pinguinului (Joi, 20 mai 2010, 18:16)

  pasquale [anonim]

  euro e pe marginea prapastiei, europa fierbe, iar sindicatele si opozitia, cu sprijinul televiziunilor gemene, critica si se opun din raputeri singurei masuri rationale luate in ultimii ani de puterea executiva. slugile inconstiente amesteca adevarul cu minciuna, dezinformeaza pentru ca stapanii lor sa poata din nou pescui in ape tulburi. marionetele danseaza... this is romania
 • +2 (2 voturi)    
  total de acord, dar (Joi, 20 mai 2010, 18:23)

  mar [anonim]

  am un amendament. Dantela de Pascani, sau de aiurea din Romania, cate tesatorii au ramas functionale, dupa "emulatia revolutionara" din perioada 1990-2000?
  Din pacate pentru unii, industria s-a sublimat, mai am rezistat unii/nu stiu cum ca masuri de sprijin ptr. IMM-ri ioc, care platim si in schimb s-a expandat functionarimea. Si uite asa Romania din tara exportatoare a ajuns o piata de desfacere pentru ultima saiba.
  Ce nu inteleg domnii sindcalisti sau nu vor sa inteleaga este ca astia care mai muncim nu mai putem duce un sistem de institutii supradimensionat.
  Parca prin 2008 a aparut si ulterior confirmat informatia ca un domn care conducea ANRGN-ul ridica lunar cca. 50.000 EUR, oare cati se aflau in situatia respectiva?Pai in ultimii 20 de ani cred ca au fost fara numar.
  Sau mai nou Costea, Lulache....parlament cu 471 membrii.
 • -1 (3 voturi)    
  Solutii de la altii (Joi, 20 mai 2010, 18:41)

  mariaeva [utilizator]

  Situatia dificila nu se va rezolva pe termen lung fara o clasa politica cu frica de cetateni si fara cetateni constienti de forta lor. Pina acum actiunile civice au fost aproape inexistente sau organizate de ONG-uri fara viziune. Ce fac altii:
  - Greva fiscala respectata strict
  - Actiuni in justitie contra statului (aici sau in justitia europeana)
  - Mediatizare masiva pe toate canalele a hotiei politicienilor, cu date clare: adrese exacte, bunuri detinute, conturi, situatia financiara a familiei si a rudelor. Date cit mai exacte despre politicieni trebuie sa ajunga la toti de la taranul din sat la Senatul SUA .
  Suntem suficient de solidari , inteligenti si hotariti sa scapam de ei ? !
  • +1 (1 vot)    
   completare (Joi, 20 mai 2010, 19:25)

   diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui mariaeva

   ce mai fac cetatenii din statele occidentale:
   - NU lucreaza la negru ca romanii (ok, in grupul PIIGS munca la negru e mai raspandita decat in celelalte...)
   - ascunderea veniturile NU este o regula, ci o exceptie (ok, in PIIGS procentul celor ce fac parte din exceptie e mai mare decat in celelalte)
   - NU stiu ce inseamna "a merge cu nashu"
   - profesorii lor SUNT constienti ca, daca nu isi pregatesc bine elevii, risca sa nu mai aiba cine le plati pensia
   - imensa majoritate a cetatenilor STIU ca infrastructura de care se bucura este facuta cu taxele lor, nu cu bani cazuti din cer

   jumatate dintre cetatenii romaniei NU au astfel de obiceiuri & comportamente occidentale. "Suntem suficient de solidari , inteligenti si hotariti sa scapam de ei" educandu-i?
 • -2 (4 voturi)    
  FALIMENT !!!! (Joi, 20 mai 2010, 18:47)

  lili [anonim]

  am spus de vreo 2 sapatamani ca ceea ce ne asteapta este falimentul, adica intrarea in incapacitate de plata, in termeni tehnici, cum ar spune dl isarescu sau fmi-ul. exact asta ne-a spus dl boc azi, si asta nu ne-a spus dl basescu zilele trecute cand ne-a balmajit ca situatia nu e grava si ca trebuie sa avem grija sa nu grecizam tara. suntem mai rau ca grecia, acolo a intervenit urgent ue ca sa salveze euro, pe noi nu ne mai salveaza nimeni. falimentul ne paste, sa va fie rusine, ati dus tara in faliment !!! dupa asta pdl va dispare de pe sceana politica si va ramane numai in istoria recenta ca partidul care a dus romania in faliment in 2010 !!!!
 • -2 (4 voturi)    
  Prea tarziu.... (Joi, 20 mai 2010, 20:03)

  silvia [anonim]

  Orice masuri vor fi luate e prea tarziu... Situatia Romaniei e mai grava decat a Greciei, acolo reducerile de salarii pot fi suportate, alta e valoarea salariului mediu, alta e valoarea pensiei medii, In romania e FALIMENT curat !! Nu vad o alta directie, decat FALIMENTUL. Daca Grecia a fost salvata de UE, Romania nu va avea nici un ajutor, decat strans cureaua si o vor strange tot amaratii. Guvernantilor le va fi bine mersi, ne vom alege, ca sa nu murim de ciuda , ne vom alege cu moartea PDL-ului care a adus tara aici. Cu Dl Basescu in frunte. AMIN.
 • -2 (4 voturi)    
  A fost odata un partid numit PDL (Joi, 20 mai 2010, 22:11)

  Kubistu' [anonim]

  Performantele PDL:
  - primul guvern cazut prin motiune de cenzura;
  - primul presedinte suspendat;
  - in cateva luni baga tara in faliment ( cu sprijinul ungurilor ).
  Esecuri: nu s-au inregistrat.
  Asta va apare in manualele de istorie ( alea in lb romana).
  Trist !!!
 • +3 (3 voturi)    
  Argentina, Grecia, Romania... (Joi, 20 mai 2010, 22:27)

  Dorel din reclama [anonim]

  Traseul Argentinei catre criza majora de la inceputul anilor 2000 a inceput cu multi ani in urma. O tara cu densitate de populatie de 5 ori mai mica decat a Romaniei cu PIB dublu pe cap de locuitor decat al nostru, cu resurse naturale si bogatii naturale incomparabile cu ale noastre. Totul a inceput cu reexperimentarea "democratiei" dupa o dictatura indelungata, si cu lipsa de aparare a statului in fata propriilor sacali politici si economici.
  Drumul spre dezastru, s-a facut cu ajutorul aparatelor de informare corecta (5%) si manipulare "democratica" (95%) din presa privata, prezent in fiecare casa: televizorul. Dezastrul nu s-ar fi putut produce fara contributia populatiei ce s-a lasat manipulata de televiziunile de partid si politicieni. Masuri s-au gasit intotdeauna in Argentina, dar nu puteau fi decat putin nepopulare s-au soldat mereu cu miscari de strada si caderi de guverne, dupa care evident ca solutiile nu puteau fi decat si mai nepopulare (fiindca o greva si o schimbare de guvern, costa enorm), si asa mai departe, spre dezastru...
  Moderator tipic tv de partid: "Cu pensiile speciale, sporuri si salariile bugetarilor de lux, vom intra in faliment national in cateva luni." Iar a 2-a zi, acelasi moderator renumit : "Iesiti oameni buni in strada, si cereti-va drepturile de la d-l Boc".
  Simpla imagine si sunet sunt convingatoare prin ele insele, sunt de o forta inimaginabila. Pentru asemenea putere ar trebui reguli speciale, fiindca nici cei care o detin nu-si dau seama de ea, si chiar daca ar vrea, n-ar putea sa-si asume o raspundere pe masura ei.
  Problema e ca reglajele nu se pot face cu forta in democratie. Statul, din exces democratic nu a asigurat in domeniile in care si-a pastrat strategic vreo 2 activitati (cum ar fi bancile si televiziunea) un standard calitativ suficient de ridicat astfel incat bunul simt al oamenilor sa devina cenzor, iar manipulari grosolane, barbare de genul celor din mass-media de partid sa insemne falimentul iminent al autorilor.
  • +1 (3 voturi)    
   pt. Dorel (Joi, 20 mai 2010, 23:14)

   Gica Pentru [anonim] i-a raspuns lui Dorel din reclama

   Din fericire, in 2010, tot mai multi oameni citesc si presa online, sunt tot mai informati si pretentiosi si tot mai greu de manipulat. Daca mai stiti vre-unul care sa nu-si dea seama ca grevele si caderile de guvern sunt catastrofale, nu numai ca nu rezolva nimic, nu fac decat sa ne coste tot mai mult pe noi toti, puneti-l sa scrie sau sa citeasca ceva sa vedeti daca stie, sau daca nu cumva e analfabet.
   In anii 90 dupa o greva soldata cu crestere de salariu, au urmat toate celelalte sindicate cu greve, si in scurt timp toti bugetarii aveau umflate salariile cu 20%, dupa care evident urma inflatie de 25% formata din 20% -cu cat s-a umflat peste posibilitati, si inca 5% fiindca miscarile de trupe si grevele atat au costat.
 • 0 (0 voturi)    
  Sa va fie clar (Joi, 20 mai 2010, 23:37)

  Vasile [anonim]

  In Romania intotdeauna s-a furat si s-a luat spaga. Nu conteaza cine este la conducere. Asta este mentalitatea romanului de secole o are implementata in gene asa ca nu aveti nimic de facut decit sa traiti cu ce aveti. Pentru unii mai mult pentru altii de loc. Obisnuiti-va cu gindul asta. Buboiu trebuia sa se sparga. Nu puteti sa consumati la nesfirsit mai mult decit produceti. Si mai terminati odata cu expresia asta ; "Sa ni se dea"
 • 0 (0 voturi)    
  emil bioc (Vineri, 21 mai 2010, 11:18)

  bc [anonim]

  sa va fie rusine d-le pm nicio tara n-a micsorat pensia calculata. s-a anulat temporar a 13-a pensie. se vede ca desi sunteti din popor, nu aveti considerare pt pensionari. puterea va ameteste la toti mintile. reducerile tebuie sa inceapa de la varf nu de la plebe. daca toti actualii si fostii politicieni si guvernanti ar trebui sa justificati averile, nici unul n-ar mai ramane decat cu cel mult un sfert. restul e furt. la voi sunt banii nu la plebe. iata ce ati facut cu romanii si romania. 99 % dintre politicieni si guvernanti ar trebui sa infunde inchisorile. nu e timpl trecut.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi