Politia Rutiera avertizeaza ca plecarea in minivacanta de 1 Mai a numerosi automobilisti va genera, vineri dupa-amiaza, aglomeratii pe principalelor drumuri care duc spre munte sau spre mare. In jurul pranzului, traficul rutier pentru Autostrada A2 Bucuresti – Constanta se desfasura cu dificultate pe sensul de mers catre Constanta din cauza numarului mare autovehicule care se indreapta spre litoral, potrivit INFOTRAFIC.

Se recomanda ca ruta alternativa D.N. 2 Bucuresti – Urziceni – D.N. 2A Urziceni – Slobozia – Harsova – Constanta.

Pentru evitarea implicarii in accidente rutiere grave, conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule cu prudenta sporita, sa ruleze cu viteza adaptata conditiilor de drum si trafic, sa se angajeze in efectuarea depasirilor si a celorlalte manevre in trafic doar dupa o atenta asigurare si sa nu conduca dupa ce au consumat bauturi alcoolice.

De asemenea, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti se desfasoara cu dificultate pe sensul de mers catre Bucuresti, din cauza numarului mare autovehicule care se indreapta spre capitala.

Rute alternative

Politia Rutiera a luat masuri pentru prevenirea accidentelor grave si a blocajelor in trafic, asigurand prezenta activa a agentilor de circulatie care vor actiona inclusiv cu aparatele de supraveghere a traficului si de masurare a vitezei pe trosoanele cu risc crescut de producere a accidentelor. De asemenea, traficul rutier va fi monitorizat si din elicopter.

Pentru evitarea aglomeratiei pe D.N.1 Bucuresti – Ploiesti se recomanda folosirea rutei alternative D.N. 1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti.

In cazul aglomerarii segmentului Ploiesti – Brasov al DN1(Valea Prahovei), se poate circula pe DN 1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov.

O alta ruta care poate fi utilizata pentru a se ajunge pe Valea Prahovei este D.N. 7 Bucuresti – Baldana - D.N.71 Baldana – Tirgoviste – Pucioasa – Sinaia.

Totodata, pentru evitarea aglomeratiei pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, se poate folosi, ca ruta alternativa, D.N. 7 Bucuresti – Gaiesti – Pitesti.

In mod similar, pentru Autostrazile A2 Bucuresti – Constanta si A3 Gilau – Turda se recomanda ca rute alternative D.N. 2 Bucuresti – Urziceni – D.N. 2A Urziceni – Slobozia – Harsova – Constanta, respectiv D.N. 1 Turda – Cluj Napoca.

Automobilistii care pleaca din Constanta si doresc sa ajunga in Bulgaria au o ruta alteraniva in cazul aglomerarii D.N.39 – Constanta-Agigea – Vama Veche. Aceasta este D.N.38 – Constanta – Agigea – Techirghiol – Negru Voda.

De asemenea, ca alternativa la D.N.5 Bucuresti –Giurgiu, poate fi folosita ruta D.N.6 – Bucuresti – Ghimpati – D.N.5 B. – Ghimpati – Giurgiu.