UPDATE - Spatiul aerian romanesc a fost redeschis in totalitate, a anuntat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Marin Anton. Incepand de luni seara, sunt operationale si aeroporturile din Targu Mures, Iasi, Bacau, Suceava, Constanta si Tulcea, a precizat Anton.

Spatiul aerian romanesc, inchis incepand de sambata, la ora 18.00, din cauza norului de cenusa provocat de eruptia unui vulcan din Islanda, a fost redeschis partial luni dimineata, la ora 9.00, cand aeroporturile din Timisoara si Arad au redevenit operationale.

Comitetul guvernamental pentru situatii de urgenta a decis ca luni, la ora 15.00, sa fie redeschise inca opt aeroporturi, respectiv cele din Otopeni, Baneasa, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu Mare si Baia Mare.

Premierul Emil Boc a atentionat totodata ca redeschiderea aeroporturilor nu inseamna ca pasagerii pot pleca spre orice tara si le-a recomandat acestora sa verifice destinatiile de calatorie la companiile care emit biletele.

ROMATSA: Traficul aerian va fi reluat in intreaga tara pana marti dimineata

Anterior, directorul general al Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian - Romatsa, Bogdan Donciu, anuntase pentru Mediafax ca traficul aerian va fi reluat pe toate aeroporturile din tara in cursul noptii de luni spre marti.

"Se pare ca cel mai tarziu maine (marti - n.r.) dimineata se vor redeschide toate aeroporturile din tara. Este vorba de aeroporturile din Iasi, Suceava, Bacau, Constanta si Tulcea. Primul va fi cel din Targu Mures, redeschis in aceasta seara (luni - n.r.)", a spus directorul Romatsa, care asigura coordonarea traficului aerian.

Aproape 100 de curse aeriene din si spre Romania au fost anulate vineri, iar sambata 270. Pentru duminica si luni, doua companii - Tarom si Blue Air - au anulat 70, respectiv peste 30 de zboruri.