Judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu au primit, joi, ordonante de retinere pentru 24 de ore, transmit televiziunile de stiri. Procurorii ar putea, insa, sa ceara emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor trei. Marius Locic, Costel Casuneanu si Florin Costiniu au fost audiati, joi, la DNA in acelasi dosar in care este cercetat si senatorul Catalin Voicu.

UPDATE: Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru vineri dimineata, la ora 8.00, judecarea propunerii procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a judecatorului Florin Costiniu si a oamenilor de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu.

Avocatul din oficiu al omului de afaceri Marius Locic a declarat ca acesta se considera nevinovat si victima "unui abuz".

CSM si-a dat miercuri avizul pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu, in dosarul in care acesta este urmarit penal, pentru trafic de influenta, alaturi de senatorul Catalin Voicu, aflat deja in arest.

In stenogramele din dosarul DNA in acest caz, publicate de HotNews.ro, apar numele unor politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, magistrati - Florin Costiniu, dar si de oameni de afaceri - Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru care senatorul Catalin Voicu ar fi intervenit pe langa magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie si la IGP.