Parlamentarii vor sa inchida in zilele de duminica supermarketurile. Deputatii din Comisia de Agricultura vor sa introduca aceasta propunere in Codul bunelor practici comerciale pentru a incuraja vanzarile din piete ale producatorilor agricoli autohtoni.

"Incercam sa introducem o modificare in legea Codului bunelor practici. Pe modelul unor tari din Uniunea Europeana, precum Germania sau Austria, vom propune ca marile retele de magazine sa fie inchise in zilele de duminica. In acele state s-a recurs la o asemenea masura pe considerente de legislatia muncii. La noi se va incuraja astfel comertul din piete cu produse locale", a declarat deputatul Valeriu Steriu, vicepresedinte in Comisia pentru agricultura, potrivit gandul.info, citat de Mediafax.

Propunerea a fost enuntata inca de la finele anului trecut, dar deputatii spun ca au asteptat reactia marilor retele la prevederile Codului. "Marii retaileri nu au niciun stapan, storc producatorii romani si pe de alta parte fac importuri masive", a declarat Steriu.