Deputatul PDL Silviu Prigoana a cerut, vineri, politiei anularea permisului fiului sau, Honorius Prigoana, pentru ca a depasit pe DN 1 viteza legala cu peste 30 de kilometri la ora, relateaza Agerpres. Totodata, deputatul a pledat pentru o schimbare a legii circulatiei, sustinand ca actuala lege are lacune si trebuie imbunatatita.

''Honorius a fost depistat, joi, de aparatul radar depasind viteza legala cu 30 de kilometri la ora. Pentru ca a incalcat legea, din punctul meu de vedere ar trebui ca politia sa-i anuleze permisul si sa faca alta scoala. Probabil era un semn pe care nu l-a vazut. Cred ca ar trebui ca depasirea vitezei legale, oprirea la stop, sa se sanctioneze cu anularea permisului. Nu vreau ca din cauza unui tip care a sarit o pagina cu un semn din carte sau care are probleme cu vederea si nu vede un semn de circulatie sa mor. Poate a sarit o pagina, cu un semn, si nu i-a intrat in cap'', a spus Silviu Prigoana.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a confirmat, pentru Agerpres, ca deputatul PDL i-a solicitat anularea permisului fiului sau.

''Mi-a cerut sa promovam o lege, pentru a-i anula permisul fiului sau pentru ca a depasit cu peste 30 de kilometri la ora viteza locala. (...) Nu-i putem anula din multe motive permisul. Nu Politia Capitalei i-a luat permisul si permisul se suspenda la depasirea vitezei cu peste 50 de kilometri la ora", a spus Ciocan.

UPDATE Purtatorul de cuvant al IPJ Prahova, Dan Radu, a declarat la Realitatea TV ca, pentru fapta sa, Honorius Prigoana a fost sactionat contraventional cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei si cu trei puncte de penalizare.