Sindicalistii de la Metrorex vor lua miercuri o decizie finala in privinta grevei pe care au anuntat-o incepand de joi. Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ioan Radoi, a declarat, pentru Mediafax, ca liderii sindicali vor hotari miercuri daca renunta la greva generala, in functie de decizia guvernantilor privind propunerile lor si incheierea noului contract colectiv de munca.

Ioan Radoi a declarat ca discutiile incepute marti cu directorul Metrorex, Gheorghe Udriste, vor continua si miercuri: "Ne-au pus la dispozitie toate datele lor privind bugetul de venituri si cheltuieli, iar noi sindicatele vom veni maine cu propuneri pentru a ne incadra in buget, iar daca ei accepta aceste propuneri, renuntam la greva", a precizat liderul sindical.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara, marti la pranz, inainte de a se intalni cu reprezentantii sindicalistilor de la Metrorex, ca acestia ar putea renunta la greva, in conditiile in care Guvernul va aproba miercuri bugetul pe 2010 al Metrorex, iar o parte dintre sporuri ar urma sa fie incluse in salarii.