DNA a inaintat ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, solicitarea de sesizare a Senatului pentru a cere arestarea senatorului Catalin Voicu.

Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, precizeaza DNA, intr-un comunicat de presa.

In acest caz mai sunt cercetati Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei, Florin Costiniu, presedintele Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Cristian Jipa, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Procurorii i-au audiat pe oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, judecatorul Florin Costiniu ar fi luat bani de la administratorul firmei PA&Co International din Bacau, Costel Casuneanu, in schimbul interventiei sale pe langa judecatori dintr-un complet al instantei supreme, Sectia contencios-administrativ, intr-un proces. Sentinta magistratilor, definitiva si irevocabila, a fost insa impotriva omului de afaceri. Dupa sentinta, Casuneanu l-ar fi contactat pe Costiniu, pentru a-i reprosa ca nu a rezolvat litigiul asa cum dorea.

"In perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu, prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator, a primit de la un om de afaceri, in doua transe, sumele de 250.000 lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii DNA sustin ca, in luna august 2009, Catalin Voicu a pretins si primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000 RON in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte de natura penala.

"Pentru a disimula faptele de coruptie, Catalin Voicu si cumparatorul de influenta au intocmit documente financiar contabile care atesta imprejurari nereale".

In aceeasi cauza, in a doua jumatate a anului 2009, Catalin Voicu a cerut unor persoane cu influenta in sfera politica sa ii acorde sprijin in ocuparea unei functii in Guvernul Romaniei, in schimbul interventiilor sale pe langa magistrati din cadrul Tribunalului Bucuresti si ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea pronuntarii unor hotarari favorabile in care respectivele persoane aveau interese, arata DNA.

De asemenea, Catalin Voicu a pretins unei persoane foloase patrimoniale constand in facilitarea obtinerii pentru firme aflate in sfera sa de interes a unor contracte de achizitii publice la autoritati contractante din judetul Constanta, potrivit procurorilor.

Pentur a-si sustine acuzatiile, procurorii DNA au anexat cererii de incuviintare a arestarii "copii conforme cu originalul ale documentelor relevante, respectiv 11 volume continand un numar total de 2.663 file".

Voicu: Nu-mi este teama de absolut nimic pentru ca nu am facut nimic

Catalin Voicu a afirmat, la Realitatea FM, ca nu este vinovat de "absolut nimic" si s-a declarat convins ca "adevarul o sa iasa in final la iveala, motivele in mod cert sunt altele".

"Nu ma simt cu absolut nimic vinovat. Nu am facut absolut nimic care sa justifice o asemenea masura. Nu-mi este teama de absolut nimic pentru ca nu am facut nimic", a spus senatorul PSD.

El spune ca inregistrarile telefonice pe care DNA le-ar detine sunt "scoase din context": "O inregistrare trebuie ascultata intotdeauna cap-coada".

In ceea ce priveste votul Senatului asupra cererii DNA, Catalin Voicu a precizat ca nu va solicita o anumita atitudine din partea PSD: "Las la latitudinea partidului si a colegilor" modul in care vor vota cererea de ridicare a imunitatii.