Republica Moldova este pregatita pentru negocierile privind semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeana. Declaratia a fost facuta de seful Directiei de politica externa a Comisiei Europene, Gunnar Wiegand, care conduce delegatia de experti europeni, dupa incheierea primei runde oficiale de negocieri moldo-europene care a avut loc marti, relateaza HotNews.md.

„A avut loc un schimb de opinii ale partilor pe toate domeniile prevazute in Acordul de asociere. Demararea negocierilor se afla intr-un consens perfect cu doleanta autoritatilor moldovene de aliniere la normele europene”, a afirmat, in cadrul unui briefing, ministrul moldovean de externe, Iurie Leanca.

Gunnar Wiegand a subliniat ca R. Moldova este pregatita pentru negocieri, dar a notat ca acest proces va implica discutii complexe.

In urmatoarele luni, partile vor initia un dialog si in privinta liberalizarii regimului de vize pentru cetatenii europeni. Wiegand a mai spus ca UE este dispusa sa acorde Chisinaului asistenta financiara macroeconomica pentru a depasi criza cu care se confrunta.

Urmatoarea runda de discutii va avea loc in a doua jumatate a lunii martie, la Bruxelles.