Mihai Chitac trebuie sa revina, vineri, in Penitenciarul Jilava, pentru a ispasi condamnarea de 15 ani de inchisoare primita in dosarul Revolutiei de la Timisoara, fostul general fiind eliberat in 18 septembrie, pe o perioada de trei luni, pentru a se opera, scrie Mediafax.

Fostul general Mihai Chitac ar trebuie sa se prezinte pana vineri, la ora 24.00, la Penitenciarul Jilava, unde a fost incarcerat in baza sentintei de condamnare.

Avocata lui Chitac, Alice Draghici, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca in 18 decembrie clientul ei este nevoit sa revina la penitenciar pentru reincarcerare, potrivit deciziei Curtii Militare de Apel, prin care i s-a intrerupt pedeapsa pentru o perioada de trei luni.

Ea a spus ca pe rolul Tribunalului Militar Teritorial a fost introdusa o noua cerere de intrerupere a executarii pedepsei de 15 ani de inchisoare, pe care Chitac a primit-o in urma procesului privind revolutia de la Timisoara.

Aceasta cerere se va judeca in 22 decembrie, data la care Mihai Chitac va fi adus cu escorta de la penitenciar, a mai spus avocata.