Traficul rutier in Pasajul Lujerului urma sa fie restrictionat incepand de luni dimineata de la ora 5:00, pentru efectuarea de lucrari de consolidare si renovare, care vor dura opt luni, dupa cum informa Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti. Totusi, la ora 7:30 luni dimineata in pasaj traficul nu era restrictionat si in zona nu se afla niciun muncitor.

Potrivit politiei, restrictia de circulatie este valabila in intervalul orar 05:00-24:00, pe banda unu, pe un singur sens, dinspre Bulevardul Timisoara catre Soseaua Crangasi. In aceeasi perioada, in intervalul orar 24:00-05:00, vor fi inchise traficului rutier ambele sensuri de circulatie ale pasajului.

Din data de 5 ianuarie 2010, se va restrictiona banda I pe ambele sensuri de circulatie, in acelasi interval orar, respectiv 5:00-24:00, iar pe timpul noptii, 24:00-5:00, se vor inchide traficului ambele sensuri, mai arata Politia Capitalei.

Tramvaiul 41 va circula dupa programul normal, dar cu unele restrictii temporare pe timpul noptii si in week-end.

Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 40 de milioane de lei. Pasajul Lujerului a fost construit in anul 1987 si face legatura intre Soseaua Virtutii si strada Brasov. Nu a fost niciodata reparat sau consolidat.

Tot astazi, se deschide traficului pasajul suprateran Pipera-Tunari dupa mai bine de doi ani de la inceperea lucrarilor.