Ministrul interimar al transporturilor si infrastructurii Radu Berceanu a declarat marti in cadrul unei conferinte de presa ca liderii sindicali din cadrul CFR incearca sa pregateasca o greva similara celei declansate de Metrorex, relateaza NewsIn. De asemenea, ministrul a spus ca nu este cazul sa se incerce un alt haos pe calea ferata, mergand pe ideea ca acest lucru va avea o anumita influenta asupra alegerilor.

"Exista in prezent modalitatea de a utiliza sindicatele in timpul campaniei electorale marca PSD. Spun acest lucru pentru ca, in afara de aceasta chestiune de la metrou, este in curs de pregatire si o chestiune similara cu CFR-ul. Astazi la Craiova s-a dorit o mare manifestare cu ceferisti, cu lideri de sindicat din CFR, care sa infiereze politica PD-L in domeniul sindicatelor. Din pacate ea nu a beneficiat decat de 250 de participanti", a spus ministrul Radu Bercanu.

Ministrul Radu Bercanu a punctat faptul ca nu crede ca acesta este modul in care trebuie facuta o campanie electorala. "Am vazut acolo pe domnul Molea (lider de sindicat la CFR-n.r.) si destui alti lideri de sindicat, precum si pe domnul Geoana. S-a vrut un fel de dezbatere despre problemele CFR, cum stiam de saptamana trecuta despre acest lucru si i-am spus domnului Molea <>", a spus Berceanu.

Acesta a mentionat ca CFR-ul, pana la iesirea de la guvernare, a fost condus de PSD, iar liderii acestuia, daca au ceva de spus despre problemele de la CFR, sa o faca in interiorul partidului si sa nu incerce sa faca uitate cele 11 luni de guvernare. "La discutiile de la formarea Guvernului, la Ministerul Transporturilor PSD a cerut companiile CFR Calatori si CFR Infrastructura ", a adaugat ministrul de resort.