Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri, la Petrosani, ca nu s-a efectuat nici un fel de tranzactie in industria de aparare si ca in prezent Corpul de Control al ministrului analizeaza informatiile referitoare la Aurel Cazacu, relateaza NewsIn.

Intrebat cum comenteaza implicarea lui Aurel Cazacu in firma de consultanta din domeniul militar, Videanu a raspuns ca a aflat joi dupa amiaza. "Deja astazi Corpul de Control al ministrului face o analiza pe aceasta tema. Maine, cand voi ajunge in Bucuresti, voi avea raportul pe masa si o sa va pot da un raspuns. Corpul de Control va face aceasta analiza", a spus Videanu.

Ministrul economiei a mai subliniat ca Aurel Cazacu nu este director general la Romarm. "Este directorul general al Directiei din Ministerul Economiei, privind industria de aparare", a afirmat Videanu.

Administratia Prezidentiala a raspuns informatiilor privind implicarea fratelui presedintelui, Mircea Basescu, in afaceri cu armament. "Presedintele Traian Basescu regreta ca un membru al familiei sale este actionar al unei firme cu activitati legate de domeniul militar", se spune in comunicatul Palatului Cotroceni. Presedintele a multumit "mass-media pentru semnalarea acestui caz si regreta situatia creata".

Dupa ce ziarul Bursa a scris ca Mircea Basescu, fratele sefului statului, face afaceri cu armament, subiectul a fost dezbatut joi seara la televiziunile de stiri.

Mircea Basescu este asociat in firma cu persoane importante din industria internationala de armament, dar si cu persoane de la varful industriei noastre de armament ceea ce ar fi imoral deoarce "presedintele Basescu este seful CSAT si cel care decide unde se duc banii armatei".

Alaturi de Mircea Basescu, care ar detine 30% din firma, ar mai face parte, cu 5%, fiica lui Aurel Cazacu, fostul sef al Romtehnica si presedinte Romarm, generalul Sandu (fost sef la departamentul armament) si Oita Romeo.

Romeo Oita, asociat cu Mircea Basescu, spune ca firma este doar una de consultanta si nu se ocupa cu vanzarea de armament ci organizeaza doar targuri militare si conferinte.