VIDEO Mai multe universitati de stat nu mai primesc absolventi de "Spiru Haret" la master fara verificare

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 29 iulie 2009, 15:16 Actualitate | Esenţial

Licentiatii "Spiru Haret" nu scapa de emotia valabilitatii diplomei nici la inscrierile la masterat. Rectorii mai multor institutii de invatamant superior de stat au anuntat deja ca nu vor mai accepta la master, anul acesta, dosare care contin o diploma de la universitatea "Spiru Haret" decat dupa ce o vor verifica, informeaza NewsIn.

Academia de Studii Economice (ASE), care organizeaza zilele acestea inscrierile pentru masterat, a respins unele dosare care contineau diplome emise de Universitatea Spiru Haret. "Absolventii Spiru Haret sunt bineveniti, se pot inscrie la programele masterale ale Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cu conditia ca forma de licenta pe care au absolvit-o sa fi fost acreditata sau cu autorizatie de functionare", a declarat purtatorul de cuvant al ASE, Florina Mohanu.

Mai mult, potrivit reprezentantului ASE, s-a hotarat si anularea inclusiv a diplomelor de masterat obtinute deja de absolventi ai unor forme de invatamant neacreditate de la „Spiru Haret", acest lucru fiind anuntat si pe site-ul institutiei: "Academia de Studii Economice din Bucuresti isi rezerva dreptul sa anuleze rezultatul concursului de admitere, precum si rezultatele scolare obtinute pe parcursul desfasurarii programului de masterat si sa nu elibereze diploma de absolvire pentru persoanele care detin diploma de licenta de la programe care nu sunt acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu".

Aceeasi situatie si la programele de pregatire postuniversitara de Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi. "Recunoastem numai diplomele de la ciclurile care au fost avizate sau acreditate", a declarat rectorul UMF Iasi, Vasile Atarastoae.

Raportul despre situaţia absolventilor Universitatii "Spiru Haret" intarzie

Situatia studentilor care au absolvit Universitatea Spiru Haret la specializari neacreditate ramane in continuare incerta. Ministerul Educatiei nu a reusit sa finalizeze raportul pe aceasta tema pe care initial ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, promisese ca il va prezenta miercuri, 29 iulie in sedinta de Guvern. Andronescu a declarat ca se lucreaza zi si noapte la acest document si ca sunt dificultati.

"Pana la clarificarea situatiei diplomele absolventilor de la Universitatea Spiru Haret raman valabile si sunt valide pentru toate formele de invatamant aprobate prin lege", declarase ministrul Educatiei saptamana trecuta. "Printr-un act normativ urmeaza sa fie reglementata situatia individuala a absolventilor care necesita revalidarea diplomelor", a adaugat aceasta.


Citeste mai multe despre   2538 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  Cea mai mare tampenie posibila (Miercuri, 29 iulie 2009, 16:05)

  Egos [anonim]

  "Academia de Studii Economice din Bucuresti isi rezerva dreptul sa anuleze rezultatul concursului de admitere, precum si rezultatele scolare obtinute pe parcursul desfasurarii programului de masterat si sa nu elibereze diploma de absolvire pentru persoanele care detin diploma de licenta de la programe care nu sunt acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu"

  ... adica, cum adica? Dupa ce unii isi termina masteratul la o facultate de stat acreditata ii anulezi diploma de master pentru ca licenta a sustinut-o la o facultate neacreditata ... chestiunile astea nu trebuiau verificate la inscrierea studentilor la master si sa li se spuna din timp "ba, baieti, vedeti ca nu primiti nicio diploma de master daca nu ati facut gradinita la seral"????
  • +1 (1 vot)    
   dar ce vor face.... (Miercuri, 29 iulie 2009, 16:23)

   Simona [anonim] i-a raspuns lui Egos

   cei care au terminat doctoratul la alta facultate, dar licenta si-au dat-o la Spiru...
   BATAIE DE JOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • +1 (1 vot)    
   parerea mea e urmatoarea.... (Joi, 30 iulie 2009, 10:47)

   oh [anonim] i-a raspuns lui Egos

   ... in situatia celor care au absolvit o facultate /specializare neacreditata sau fara aviz provizoriu de functionare sunt fericitii posesori ai unei bucati de carton frumos colorate care nu poate produce efecte juridice. E la mintea cocosului ca nu ai cum sa poti urma un masterat sau un doctorat doar in baza unui carton frumos colorat pe care e o poza si o stampila 100% ( la ce bun stampila originala pe un carton fara valoare?). Atat timp cat nu au existat si nu exista acreditarile si avizele de rigoare pentru functionarea legala a institutiei in cauza... aceasta elibereaza doar cartoane. Ce va mirati atat? E simplui: un carton fara valoare juridica nu are cum produce efecte juridice. Ce e de facut? Ai facut eroarea de a nu te informa despre situatia juridica a institutiei in cauza si asupra exitentei /acreditarilor, da-i in instanta de judecata desi..." necunoasterea legilor nu te absolva de responsabilitatea respectarii lor". Slabe sperante aveti ca sa rezolvati ceva favorabil
 • +2 (2 voturi)    
  O ilegalitate repara pe alta (Miercuri, 29 iulie 2009, 16:14)

  DE:AD:BE:EF:CA:FE [utilizator]

  Faptul ca primesc la masterat numai studenti cu diploma obtinuta la specializari si forme acreditate sau avizate este normal.

  Dar ca pana acum nu au facut-o si schimba regulile in timpul jocului nu. Ce-i costa pana acum sa verifice acreditarea facultatii?!?

  Mai mult, sa le anuleze dreptul la studiu unora pe care ii primisera deja nu este normal. Trebuie sa dovedeasca faptul ca studentul este cel care a emis o ilegalitate ca sa il exmatriculeze. Ori cei care au facut ilegalitatea sunt chiar cei de la ASE care au acceptat studenti cu o astfel de problema. Pai sa se hotarasca: ii accepta sau nu, ca asta nu e mecanica cuantica, sa ii accepte cu probabilitate 30%, cu 30% sa nu ii accepte si cu 40% alte cazuri si toate astea simultan. Aici e laie sau balaie.

  Este laudabila intentia de a moderniza si clarifica invatamantul romanesc, atat particular cat si (mai ales) de stat. Dar pana una alta doua adjective caracterizeaza acest demers: haotic si politic.
  • 0 (2 voturi)    
   bag seama ... (Miercuri, 29 iulie 2009, 16:54)

   nety [anonim] i-a raspuns lui DE:AD:BE:EF:CA:FE

   ... ca si moucha o fi un "haret". Altfel nu vad de ce atata pornire pe invatamantul de stat. Ceea ce scrie in ultimul paragraf este ca in provebul "rade ciob de oala sparta".
   • +1 (1 vot)    
    Va inselati stimate domn sau stimata doamna (Miercuri, 29 iulie 2009, 17:48)

    DE:AD:BE:EF:CA:FE [utilizator] i-a raspuns lui nety

    Eu nu mai am de a face nici cu invatamantul romanesc si nici cu Romania. De 5 ani lucrez tot in invatamantul superior, insa la CVUT in Praga.

    Ceea ce subliniez este faptul ca titlurile academice, la fel ca si proprietatea, apartin celui care le are si numai in cazuri exceptionale pot fi retrase. De exemplu, cand se dovedeste faptul ca ai plagiat. Mai mult, ele nu se pot retrage in colectiv, asta pentru ca au fost acordate individual. Insa in sistemul romanesc, atat de stat cat si particular domneste haosul asa cum in Olanda domneste regina Beatrix. Cum ii scapa unuia mai suspus o vrabiuta pe gura, toti freamata si dau directive ba ca anuleaza, ba ca nu anuleaza.

    Va dati seama ce frumos ar arata un meci de fotbal in care penalty-ul ar fi introdus si scos din reguli de cate ori fluiera un arbitru? Dar poate ca din minutul 20 pana in minutul 23 ar fi bine sa se joace cu doua mingi.

    De ce oare nimeni nu iese sa spuna clar: regulile sunt neclare, asteptam o decizie judecatoreasca. In momentul in care devine definitiva vom sti ce sa facem: declaram diplomele ca nule sau ii lasam pe copii sa isi termine studiile sau poate le dam sansa sa isi sustina (fara studierea materiilor) examenele la o universitate acreditata in vederea obtinerii unor diplome recunoscute.

    La mine la ore le spun studentilor la inceput regulile jocului (punctajele, care sunt activitatile optionale si care sunt cele obligatorii), precum si regulile variabile (ma mai gandesc daca vor fi 2 teste sau doar 1 in functie de evolutia lor). Odata stabilite, ele raman batute in cuie pana la trecerea notelor in carnet.

    Pentru ca invatamanul particular din Romania este inca la inceputuri si cu multe ezitari, si cum pe de alta parte greul facultatilor romanesti recunoscute in lume este la stat, acolo trebuie inceputa revizia. Este mai usor, poate fi aplicata unitar si este mai practic. Singura intrebare este CUM, insa nici intr-un caz haotic.
    • +1 (3 voturi)    
     OK (Miercuri, 29 iulie 2009, 18:04)

     nety [anonim] i-a raspuns lui DE:AD:BE:EF:CA:FE

     O singura precizare: greul facultatilor romanesti recunoscute este la stat, numai ca SH are aproape jumatate din numarul total de studenti din Romania, se lauda pe toate drumurile ca are recunoastere internationala (si azi este un "interviu" cu rectorul-patron in JN), dar nu respecta conditiile minime de autorizare si/sau acreditare. Scolarizeaza tineri care ajung sa obtina o diploma si care habar nu au cine a fost titularul unei discipline, nici macar nu l-au vazut in viata lor. Ca urmare, arunca o umbra de indoiala pe intreg invatamantul superior romanesc si duce la scaderea valorii diplomelor romanesti

     In ceea ce priveste modul de lucru pe care l-ati prezentat, asa s-a intamplat si la Universitatea (de stat) unde am terminat eu. Colegii de generatie de la SH radeau cand le spuneam cum invatam noi (devenisem ridicol, "tocilarul" unor adolescenti intarziati).
   • +1 (1 vot)    
    Continuare (Miercuri, 29 iulie 2009, 17:55)

    DE:AD:BE:EF:CA:FE [utilizator] i-a raspuns lui nety

    Cand apari pe sticla si ameninti, lucrurile nu merg decat spre rau. Cand vii si spui: domnilor, aveti urmatoarea problema: specializarea cutare in forma X nu este in mod explicit acreditata, dar va propunem urmatoarele solutii si se negociaza - sa zicem ca anul asta ar mai inchide ochii si unii si altii - si din urmatorul an regulile devin mai stricte, altfel se misca lucrurile. Din pacate nici una din parti, nici SH si nici ministerul nu lasa liber drumul dialogului. Pun pretentiile mai presus decat actul educational in sine, iar asta este in mod evident needucativ.

    Mai este insa o problema: legile in Romania parca sunt facute sa fie inaplicabile. Mai rar gasesti un sistem de legi atat de vag si de la interpretarea cititorului. De multe ori intalnesti sintagme ca "dupa caz" sau "uneori", fara sa se spuna clar in care cazuri. Si uite asa, noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne acrediteaza.

    Si un ultim punct: neregulile din sistem exista de ani de zile, iar eu nu cred in intalniri de gradul 3. Cu alte cuvinte, de ce nu s-au sesizat onorabilii din minister (care sunt aceiasi de anul trecut si de acum 2 ani) atunci, ci, culmea culmilor, in anul electoral de gratie 2009, cu un pic inainte de alegeri.
   • +1 (1 vot)    
    Si inca ceva (Miercuri, 29 iulie 2009, 18:01)

    DE:AD:BE:EF:CA:FE [utilizator] i-a raspuns lui nety

    Atunci cand eu gresesc un subiect de examen la materiile pe care le predau, daca acest lucru este descoperit in timpul examenului, punctez integral pentru toti studentii acel subiect. Este omeneste sa gresim, dar trebuie sa ne si asumam greselile. De cate ori am vazut greseli la BAC...

    Eu insumi am avut parte in anul meu de un subiect la matematica la BAC, in care se cerea sa se scrie ecuatia unui cerc inexistent; evident, o imposibilitate logica. Chiar daca scrii "cercul nu exista", aceasta nu e o ecuatie si deci raspunsul este inerpretabil, caci poate autorul se astepta sa scrii M=fi, unde M este multimea cercurilor, bla bla bla si asta este o ecuatie care insa poarta aceeasi incarcatura logica cu enuntul in cuvinte.
 • +1 (1 vot)    
  Doamna Andronescu induce haos in invatamantul roma (Miercuri, 29 iulie 2009, 16:30)

  unul din cei 20 milioane de ROMANI [anonim]

  daca nu se pregatesc continuu, nu mai conteaza ce facultate au facut, terminati odata raportul "fantoma" si clarificati lucrurile ca ne batem joc unii de altii, oricum piata ii va tria pe toti, valoarea fiecaruia va iesi in evidenta, nu stiu cati din cei care lucreza de 2 sau 3 ani mai stiu ce materii au facut in facultate,
 • 0 (2 voturi)    
  Eu as impusca-o pe dna Andronescu.... (Miercuri, 29 iulie 2009, 16:39)

  mihai2k [utilizator]

  ......la figurat , desigur, sa nu spuna careva ca instigam la crima......dar ar merita-o cu prisosinta !

  Cum sa cazi tu noaptea in cap si sa vii ziua si sa dai pe gura enormitati gen " diplomele sunt ilegale " ? Cum adica , sa te erijezi in instanta ?

  Cum adica sa arunci totul in aer cu cateva cuvinte spuse de aiurea ????

  Ce tara este asta ???
  Ce guvern avem ?
  • +1 (1 vot)    
   proletarului de serviciu manios din calea afara... (Joi, 30 iulie 2009, 11:00)

   oh [utilizator] i-a raspuns lui mihai2k

   Domnule Mihai2k,

   Nu o simpatizez deloc pe cati andronsescu-abraburika insa nu pot sa nu remarc ca pe langa fostul ei mandat de gasca ministeriala, in actualul mandat s-a trezit la realitate si a avut un moment de luciditate stranie : cum dracu' pot fi legale niste diplome emise pe banda rulanta la niste facultati/specializari neacreditate sau fara avize de functionare? Si tanti Cati, lovita in orgoliul ei de profesor universitar a constientizat ca daca tace malc si nu scoate la iveala kkt-ul prin care sunt pusi pe picor de egalitate cei care au obtinut diplome fara respectarea intocmai a prevederilor legale cu cei care le- au obtinut conform legilor din Romania, se expune responsabilitatii de natura penala. Ia codul Penal si citeste-l ca pe un roman. Insista pe paginile unde sunt descrise abuzul in serviciu contra interesului persoanelor, contra interesului public. Vei avea o revelatie cand vei vedea ca si INACTIUNEA e un abuz. Sincer, ai vrea sa fi in locul ei cu catusele pe maini?
 • 0 (0 voturi)    
  Alba neagra (Joi, 30 iulie 2009, 16:47)

  Adina [anonim]

  Nu am cont de aceea apar ca Anonim. Ma numesc Adina P.
  Din punctul de vedere al celor care au terminat la universitati de stat absolventii USH sunt considerati analfabeti, dar culmea ironiei analfabeti care sunt in stare sa termine masterate la universitati de stat. Unde se considera ca se invata pe rupte , sau nu daca cei de la USH au reusit acolo.
  Va multumesc pentru iluminare.
  • 0 (0 voturi)    
   Pentru Adina... (Vineri, 31 iulie 2009, 9:13)

   oh [utilizator] i-a raspuns lui Adina

   Hai sa iti spun cate ceva, fara sa am pretentia ca sunt iluminatorul nedumeririlor tale: ideea e simpla. Poti sa ai un IQ suficient de mare ca sa poti asimila niste informatii de care sa te folosesti aproape in orice situatie ( inclusiv la obtinerea unei diplome de masterat). Dar in acelasi timp acelasi IQ nu e singura conditie necesara pentru urmarea unui masterat. E obligatorie insa obtinerea unei diplome de facultate LEGALA, care sa iti permita sa te inscrii la acel curs de masterat pe care l-ai putea urma cu brio. Si ca o diploma de facultate absolvita sa fie legala mai trebuie ca si facultatea/specializarea unde ai obtinut diploma sa fie acreditata sau cel putin cu un aviz provizoriu de functionare. Daca nu exista nici una din astea doua... degeaba ai IQ-ul mai mare decat Einstein... ca nu vei putea urma legal un masterat in Romania. Poate prin alte parti s-o fi putand... dar aici nu. Cu stima, IK
   • 0 (0 voturi)    
    pentru Alina (Marţi, 4 august 2009, 20:02)

    Callyope [anonim] i-a raspuns lui oh

    Cu alte cuvinte, lasa locul unuia cu IQ mediocru, care a reusit mai mult taras sa termine facultatea de stat, defapt astia se simt amenintati si latra si musca pe aici...cei IQ adevarat nu isi fac probleme si nu se simt amenintati chiar le face placere concurenta fie ea si de la Spiru.
    Domnule IK si cei care au terminat una din formele acreditate de la Spiru ( ca au fost si din astea), ce sa faca acum ? Sa mearga cu dimploma la doamna ministru pentru certificare , semnatura, eventual inca o stampila?
    • 0 (0 voturi)    
     pai... (Miercuri, 5 august 2009, 17:32)

     oh [utilizator] i-a raspuns lui Callyope

     ...cei care au terminat forme acreditate nu au de ce sa isi faca griji. Asta e indiscutabil! Problema mare e pentru cei care nu au terminat o facultate acreditata. Ei sunt cei care sunt un pic pe langa lege.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version