Magistratii ICCJ au castigat procesul cu Ministerul Finantelor pentru plata drepturilor salariale

de M.M.     HotNews.ro
Vineri, 24 iulie 2009, 12:01 Actualitate | Esenţial


Magistratii si personalul auxiliar de la instanta suprema au castigat procesul cu Ministerul Finantelor Publice (MFP) pentru plata drepturilor salariale, Curtea de Apel Bucuresti obligand, vineri, MFP si Curtea de Conturi sa le plateasca acestora drepturi salariale de aproape 1,5 milioane de lei, anunta Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a obligat Ministerul Finantelor Publice si Curtea de Conturi, intr-un nou proces castigat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), la plata unor drepturi salariale in cuantum de 1.453.475 de lei.

Instanta CAB a decis, vineri ca magistratii si personalul auxiliar de la instanta suprema trebuie sa primeasca acesti bani cu titlu de drepturi salariale.

Astfel, instanta a respins exceptia inadmisibilitatii invocata de Ministerul Finantelor in acest proces, a admis actiunea facuta de instanta suprema si a constatat ca refuzul de viza emis de controlorul delegat nr. 43/21 iulie 2009 privind proiectul de operatiuni referitor la ordinele de plata 598, 599, 600, 601, 602 si 603 din 21 iulie privind suma de 1.453.475 de lei, confirmata ca fiind intemeiat de Curtea de Conturi, este nejustificata.

Magistratii CAB au obligat astfel MFP la plata acestor drepturi salariale in termen de o zi de la pronuntarea acestei hotarari.

Potrivit deciziei date de Curtea de Apel Bucuresti hotararea este executorie de drept si poate fi atacata de MFP sau de Curtea de Conturi in termen de 15 zile de la comunicarea deciziei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1141 vizualizari

 • +11 (11 voturi)    
  surpriza (Vineri, 24 iulie 2009, 12:14)

  bigradu [anonim]

  Este o surpriza de mari proportii. Oare cum au reusit? Sa ne spuna si noua ce avocati au avut. De asemenea sa ne spuna si noua cum au reusit sa se miste atat de repede si de elegant si sa evite toate obstacolele birocratice ale sisemului de care se plang atat de mult judecatorii si procurorii? Poate ne ajuta si pe noi pe viitor.
  • +8 (8 voturi)    
   pai? (Vineri, 24 iulie 2009, 12:32)

   Numero1 [utilizator] i-a raspuns lui bigradu

   O fi bine sa iei tu hotarare atunci cand vrei niste bani? Se pare ca justitia are toata putearea in tara asta cand e vorba de interesele proprii, pentru restu...nu se poate :)
   Vorba aia "Cine-mparte parte-si face".
 • +11 (11 voturi)    
  viteza (Vineri, 24 iulie 2009, 12:26)

  Elod [anonim]

  Se misca cu viteza ametitoare cand e vorba de propriul interes. Cred ca s-au gasit inclusiv bani de timbre si de toner.
  • +6 (6 voturi)    
   senzational!!! (Vineri, 24 iulie 2009, 13:21)

   mia [anonim] i-a raspuns lui Elod

   Intr-adevar, o viteza demna de Cartea recordurilor. Deci, "a admis actiunea facuta de instanta suprema si a constatat ca refuzul de viza emis de controlorul delegat nr. 43/21 iulie 2009...". Asadar, in 3 zile calendaristice, s-a introdus actiunea, s-au citat partile, s-au judecat exceptiile si fondul cauzei si s-a si pronuntat instanta...Sunt muta de uimire...Nici un motiv de amanare, nici o chichita avocateasca, nici o exceptie de neconstitutionalitate....Sa le spuna cum au reusit si celor care imbatranesc pe culoarele instantelor de judecata...
   • +1 (1 vot)    
    senzational!!!! (Vineri, 24 iulie 2009, 16:14)

    capatu' satului [anonim] i-a raspuns lui mia

    personal as dori sa cunoastem cine sunt ilustrii judecatori ai CAB ce au judecat in 3 zile de la data depunerii cererii......
    oricum presupunem ca motivarea va dura mai mult de termenul de 30 de zile prevazut de Cod....
    saracii judecatori de la ICCJ, multi intrati in functie cu ajutor direct de la PSD,

    So Just, si celalte asociatii de magistrati profesionisti din tara asta, ridica cineva cuvantul sa ne spune ce abuzuri procedurale s'au intamplat in speta,
    s-au nu se face sa te legi de judecatorii ICCJ ce dau sporuri prin recursuri in interesul legii, mai repede decat cer magistratii din toata tara,
 • -8 (8 voturi)    
  Pogea, un inginer foarte slab manager (Vineri, 24 iulie 2009, 12:27)

  n-am [utilizator]

  Cat il mai suportam pe amatorul asta, care crede ca daca a fost managerul lui Videanu, poate conduce si Finantele unei tari?
  Nu are nicio pregatire in finante, aici se fac studii serioase ca sa ai si performanta, nu se invata din mers, asa cum cred toti noii ministri.
  Va lasa haos si gauri mari in biget, ar trebui sa plateasca toate greselile de management si strategie gresite, care au generat falimente, costuri suplimentare de crediatre, etc
  Sunt cativa ministri care ar merita puscaria pe viata, pentru incompetenta, aroganta si dispret public (vezi Videanu, Pogea, Udrea, Nita, Sandu, Nemischi.....fara culoare politica).
 • +4 (4 voturi)    
  Corb la corb... (Vineri, 24 iulie 2009, 12:36)

  metallicus [anonim]

  ...Nu-sii scoate ochii! Si nici judecator la judecator! Justitzia din Romînika (iote k nu vreau sa scriu cu â) e doar o adunatura de ticaloshi coruptzi carese acopera reciproc. Acum mai avem (daca mai era nevoie) inca o dovada. Tot pe banii nostri!
 • 0 (0 voturi)    
  coroborati... (Vineri, 24 iulie 2009, 12:47)

  un pensionar [anonim]

  cu zvonul tot mai insistent ca se va umbla la pensii, in jos bineinteles !!!
  In ceeace priveste separarea puterilor in Stat, ce sa mai vorbim...Sau mai exact, care Stat, care drept !? Dreptul lor !!!
 • -2 (6 voturi)    
  Uite-asa statul mai arunca inutil cu niste bani (Vineri, 24 iulie 2009, 13:23)

  hic sunt leones [utilizator]

  CA nu a facut decat sa analizeze legislatia in vigoare si sa dea un verdict in conformitate cu ea.
  Drepturile salariale respective sunt stipulate in contracte? sunt. Atunci MFP trebuie obligat sa-si onoreze obligatia.
  Faptul ca situatia s-a rezolvat foarte repede face obiectul altei discutii.
  In continuare as vrea ca magistratii sa fi cerut si daune morale/materiale de la MFP pentru intarzierea aceasta nejustificata si vreau sa vad cum/daca Pogea va soma responsabilii pentru intarziere (adica tot pe el) sa scoata banii din buzunar ca sa plateasca daunele (tot legea spune asta).
  Oare vom vedea minuni si in Romania?
  • 0 (2 voturi)    
   Presupun ca (Vineri, 24 iulie 2009, 15:59)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

   aia de au dat minusuri comentariului meu au impresia ca legea se aplica asa cum ne convine; bah, daca ai dreptate si ai testicule sa te bati cu statu' castigi, daca esti cu ele chircite si astepti urmatoarea "moaca" de la Guvern iti meriti soarta de ratat; magistratii dovedesc ca stiu (macar partial) sa le dea peste nas prostilor care legifereaza asa ca in timp ce boii de la finante, o sa cheltuie dublu ca sa le plateasca veniturile magistratilor alti boi o sa se ocupe cu dat minusuri.
   Multa fericire si venituri dupa merit!
 • +1 (1 vot)    
  criza generalizata la romani (Vineri, 24 iulie 2009, 15:41)

  cetatean roman [anonim]

  cum se vede starea tarii de la nivelul cetateanului?
  1.la stat,in sectorul bugetar, lipsa de profesionalism,hotie,smecherie,ilegalitati,obezitati:
  •inflatie de studenti-fara acoperire de necesar,facultati si diplome false-pt.marirea incadrarii sau ocuparea de posturi necuvenite.ex.USH,sa.
  •birocratice la bugetari, in administratia centrala si locala.ex ministere,agentii,consilii locale superflu sau supradimensionate cu personal
  •salarii,sporuri,deconturi,alte privilegii si pensii nesimtite acordate de parlament prin legi speciale,la bugetarii de lux de stat,aparuti dupa aceeasi revolutie,dupa care majoritatea salariatilor au sub salariul si pensia medie.ex:magistrati,agentii,personal parlamentar,parlamentari,diplomati,functionari publici,sa
  •inflatie de mocangii: parlamentari,bugetari,ong-uri,institute fantoma,si alte sinecuri

  2.in sectorul privat si al companiilor de stat(numai cele care nu produc pierderi) se cauta a se produce: pt.autointretinere si intretinerea intregii tari.

  3.datorita, nerestructurarii sistemului bugetar si administrativ de la pct.1,efectele crizei globale se manifesta suplimentar, deoarece pe de o parte se fac cheltuieli nejustificate cu numarul de angajati,bunurile si serviciile pt ei,salariile si pensiile de lux, iar pe de alta parte dezorganizarea,haosul si lipsa de comperenta introduse prin altgoritm politic pana la cele mai joase nivele ierarhice , paralizeaza functionarea statului,conducand,posibil,spre faliment.
  pt.corectie, pana sa asteptam ca criza sa depaseasca statele mari ale lumii,trebuie ca guvernul sa fie mai ferm in decizii de economii si reorganizari bugetare,chiar reforme, pe timp de criza (vezi,art 16 si 53 din constitutie),sa luam modele de succes de la tari similare noua din toate punctele de vedere,nu superputeri.de ex: de la polonia,unde criza,am inteles,ca nu se manifesta cu pierderi asa uriase si periculoase,ca la noi.
 • +1 (1 vot)    
  nu puneti piciorul in prag=>faliment! (Vineri, 24 iulie 2009, 15:42)

  alt cetatean [anonim]

  mai multa responsabilitate la guvernantii care clameaza criza.
  care criza,cind salariul mediu si cheltuielile cu salariile bugetarilor pe trim I au fost mai mari ca anul trecut?din cauza anului electoral,in care ei insisi sunt f.interesati,guvernantii arata,numai,la misto,pisica cu ce-ar putea face,platind in continuare ,cu o rara inconstienta electorala, abuzurile salariale,de
  sporuri,al 13lea salar,prime de vacanta,salar de merit,ore suplimentare,sa,pensii, deconturi,chirii de lux,cumuluri
  de pensii si salarii uriase,etc., desi veniturile la buget pe trim I au fost cu 15% mai mici fata de anul trecut,iar pib-ul mai mic cu 6,2%,au angajat,in anul 2009,noi bugetari cca 12mii...de aici,rezulta consumul nesabuit al bugetariilor si cresterea deficitului bugetar,cursul leu/euro ,iar
  "obezitatea,dezmatul bugetar,pusca si cureaua lata | ce sporuri aveati odata,sa",ramin simple vorbe de claca,in vint.de la :responsabilitate(in dec.08),la
  austeritate(in ian 09) si solidaritate(in feb 09),ca lozinci ,ar trebui sa ajunga la cuvintul de ordine: fermitate. altfel, nu mai e mult,papa si imprumutul si se ajunge f a l i m e n t ! o prevedere legala de taiere
  a obezitatii salariale(sporuri) si de pensii ar fi art.53 din constitutie- restrângerea
  exercitiului unor drepturi sau al unor libertati[b] si aplicarea imediata a legii salarizarii unitare fara salarii si sporuri nesimtite,care s-ar incadra intr-un
  buget de salarii de criza. totodata,abrogarea legilor de salarizare si pensii speciale,in regim de urgenta (neconstitutionale: "ARTICOLUL
  16(1): Cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara
  discriminari[b]).
  [b]- Constitutia Romaniei
  ****://***.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339.
 • +1 (1 vot)    
  uite ca stiu sa judece rapid un proces (Vineri, 24 iulie 2009, 16:16)

  mirela [anonim]

  in sfarsit, vad si eu un proces derulat rapid, ca procesele mele, ce le-am mostenit de la tata-mare, cred ca o sa le las mostenire urmasilor.

  si totusi, magistratii astia stiu pe ce lume traiesc? sau nu le pasa, poa' sa vina si potopul, ei sa-si vada sacii in caruta.
 • +1 (1 vot)    
  mai egali decât alţii (Vineri, 24 iulie 2009, 16:18)

  kk [utilizator]

  mamăăă... contestarea unei amenzi de 100 de lei a durat la mine cu puţin peste 6 luni, iar ăştia în 4 zile au câştigat conestaţia către MF?
 • +1 (1 vot)    
  stat in stat (Vineri, 24 iulie 2009, 19:14)

  clau [anonim]

  inca o data s-a dovedit ca justitia este impartiala... daca pt ceilalti angajati bugetari (educatie) o lege nu are valoare, pt justitie niste sporuri exagerate si in plina criza chiar imorale au castig de cauza. Noi ceilalti prosti ai Romaniei dorim o lege unica de salarizare.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by