Magistratii si personalul auxiliar de la instanta suprema au castigat procesul cu Ministerul Finantelor Publice (MFP) pentru plata drepturilor salariale, Curtea de Apel Bucuresti obligand, vineri, MFP si Curtea de Conturi sa le plateasca acestora drepturi salariale de aproape 1,5 milioane de lei, anunta Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a obligat Ministerul Finantelor Publice si Curtea de Conturi, intr-un nou proces castigat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), la plata unor drepturi salariale in cuantum de 1.453.475 de lei.

Instanta CAB a decis, vineri ca magistratii si personalul auxiliar de la instanta suprema trebuie sa primeasca acesti bani cu titlu de drepturi salariale.

Astfel, instanta a respins exceptia inadmisibilitatii invocata de Ministerul Finantelor in acest proces, a admis actiunea facuta de instanta suprema si a constatat ca refuzul de viza emis de controlorul delegat nr. 43/21 iulie 2009 privind proiectul de operatiuni referitor la ordinele de plata 598, 599, 600, 601, 602 si 603 din 21 iulie privind suma de 1.453.475 de lei, confirmata ca fiind intemeiat de Curtea de Conturi, este nejustificata.

Magistratii CAB au obligat astfel MFP la plata acestor drepturi salariale in termen de o zi de la pronuntarea acestei hotarari.

Potrivit deciziei date de Curtea de Apel Bucuresti hotararea este executorie de drept si poate fi atacata de MFP sau de Curtea de Conturi in termen de 15 zile de la comunicarea deciziei.