Desi este criza, salariatii din Ministerul de Finante au 13,3 milioane euro pentru primele de vacanta, informeaza NewsIn. Dupa negocierile cu sindicatele, ministrul Gheorghe Pogea a explicat ca suma este stipulata in legea bugetului: "13,3 milioane de euro pare o suma mare, asa si este, dar repartizata la 33.000 de persoane inseamna un salariu, iar daca faceti impartirea reprezinta 380-390 de euro", explica ministrul Pogea.

Secretarul general al Finantelor, Ioan Nicolescu, intareste ca toti bugetarii primesc astfel de prime:

"Si profesorii, si medicii au aceasta prima de vacanta. Toti bugetarii primesc prime de vacanta."

Ecaterina Andronescu sustine insa ca in Ministerul Educatiei nu se dau astfel de prime:

"Din pacate, nu se intampla lucrul acesta si va marturisesc sincer ca mi-as dori sa se acorde si profesorilor prime de vacanta."

Ministrul Pogea a declarat apoi ca fondurile au fost alocate dupa ce angajatii au castigat in instanta primele, garantate de altfel prin contractele de munca:

"Dumneaei are dreptate, nu a dat, dar cei care au dat in judecata ca nu am respectat contractul de munca au castigat. Toti cei care, inclusiv in frunte cu mine, care am fost de acord ca nu poti sa dai prime de vacanta cand in tara e criza, dar justitia a dat castig, nu ma pot situa deasupra legii."