Premierul Emil Boc a anuntat, vineri, ca i-a solicitat ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa redacteze un raport referitor la incidentele aparute in desfasurarea tezelor unice, document pe care sa il prezinte in urmatoarea sedinta a Guvernului. "Am cerut ministrului un raport despre ce s-a intamplat, concluziile vor fi prezentate miercuri in Guvern", a spus Boc, potrivit Mediafax.

Directorul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP), Cristian Mirescu, a demisionat, in urma incidentului de la teza unica la Istorie cand, in subiectul II, in loc de "Armata II" a fost scris "Armata I". Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, ca a acceptat demisiile lui Cristian Mirescu, directorul CNCEIP, precum si a consilierului inspector pentru disciplina Istorie, Rodica Tudorica.

Potrivit ministrului, vineri, a demarat un control la CNCEIP care, saptamana viitoare, va avea o noua conducere. "Dupa ce vor fi incheiate toate tezele, Centrul National de Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar va reintra in restructurare", a declarat Ecaterina Andronescu. Mai mult, parintii au cerut ministrului Educatiei sa reevalueze toti angajatii din cadrul CNCEIP si sa demita conducerea acestuia

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, declara, in 11 mai, ca a cerut verificarea tuturor subiectelor pentru tezele cu subiect unic la Matematica, Istorie si Geografie, dupa incidentul de la Limba romana din 7 mai, cand in subiect au fost inversate doua nume ale personajelor dintr-o schita de Caragiale.