O eventuala majorare a salariului minim pe economie ar duce la cresterea numarului de disponibilizari si ar alimenta tensiunile dintre patronate si sindicate, o astfel de decizie fiind in contradictie cu directiile europene de limitare a cheltuielilor bugetare si de plafonare a salariilor, este de parere Marian Milut, presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman, citat de NewsIn.

"Minsterul Muncii adopta decizii aberante si in totala necunostinta a realitatii economice din mediul privat. In cazul in care IMM-urile vor fi obligate sa acorde majorari salariale cu siguranta prima reactie va fi aceea de a disponibiliza un numar de angajati pentru a pastra nivelul cheltuielilor bugetate pentru anul 2009", a afirmat, joi, presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman, Marian Petre Milut.

Afirmatiile lui Marian Milut vin dupa ce ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat, zilele trecute, pentru NewsIn, ca Executivul va lua in discutie posibilitatea cresterii salariului minim pe economie de la 600 lei la 700 lei dupa 1 iulie 2009, dupa discutii prealabile cu patronatele.

In schimb, premierul Emil Boc, citat de Mediafax, a anuntat ca, in prezent, nu exista o intentie clara a Guvernului in ceea ce priveste majorarea salariului minim pe economie.