Declaratiile presedintelui Voronin privind implicarea sarbilor in evenimentele din Chisinau sunt justificate, sustine presa rusa, citand surse din Serviciul rus de informatii si securitate. Potrivit RBK, cetateanul iugoslav invocat de seful statului este Danko Cacic, care a fost observator la alegeri din partea organizatiei americane neguveramentale NDI.

"Nu e nimic uluitor in afirmatiile presedintelui moldovean vizavi de eventuala participare a cetatenilor Serbiei in evenimentele de la Chisinau. Sa nu uitam ca in Serbia, in octombrie 2000, a fost realizata prima 'revolutie portocalie', iar oamenii care au pus la cale inlaturarea lui Slobodan Milosevici au putut fi vazuti, dupa aceea, pe teritoriul tarilor CSI – in special in Ucraina si in Georgia", sustine analistul Gostimir Popovic, de la Balkans Defens Center.

In plus, afirma el, scenariul confruntarilor de la Chisinau a fost absolut identic celor din octombrie 2000, de la Belgrad. In Iugoslavia, Cacic este directorul organizatiei Proconcept.

Presedintele Moldovei, Vladimir Voronin, a acuzat, intr-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais, ca "scenariul este acelasi de la Tbilisi, Biskek, Kiev. La intrarea in cladirea administratiei prezidentiale am fotografiat un iugoslav cu actele uneia din organizatiile nord-americane.