Institutul pentru Politici Publice (IPP) ii cere premierului Emil Boc sa-l demita pe ministrul Sanatatii, Ion Bazac, pentru "conduita incompatibila cu statutul de demnitar public" in scandalul DGIPI.

"Ministrul Bazac este cel care a instigat seria de fapte in care sunt implicati, printre altii, Cornel Serban, fost sef al DGIPI, si Tiberiu Dinu, cerandu-i consulului Romaniei la Milano sa-si foloseasca relatiile pentru a obtine de la seful DGIPI informatii la care in mod normal nu ar fi avut acces", se arata intr-un comunicat de presa al IPP, dat publicitatii miercuri.

Potrivit sursei citate, Ion Bazac "a pus Romania in cea mai jenanta situatie: primul stat membru NATO in care un sef de serviciu secret roman, Cornel Serban, foloseste aparatul din subordine pentru interese private".

Institutul pentru Politici Publice considera ca ancheta aflata in derulare nu il poate ocoli pe Ion Bazac si nu ii poate obliga la raspundere doar pe Tiberiu Dinu si pe Cornel Serban.

"Ion Bazac, care pretinde ca nici nu si-a dorit sa fie ministru, nu mai are legitimitatea de a conduce reforma in sanatate din Romania, compromitandu-se in recentul scandal dat publicitiatii", concluzioneaza IPP.