Vaticanul si-a lansat vineri propriul sau canal video pe YouTube. Noul site (http://it.youtube.com/vatican) a primit binecuvantarea Papei, care a remarcat modul in care "noile tehnologii digitale antreneaza schimbari fundamentale in raporturile dintre oameni, in special printre cei tineri", relateaza AFP.

Aceste noi tehnologii "sunt un adevarat dar pentru omenire, dar trebuie vegheat ca ele sa fie puse in serviciul tuturor oamenilor si al tuturor comunitatilor, in special in cazul celor mai vulnerabile", a subliniat Papa Benedict al XVI-lea.

Publicarea mesajului Papei, cu ocazia "zilei mondiale a comunicarii sociale", coincide cu lansarea site-ului Vaticanului pe YouTube. Acesta se va adresa "unui public larg, dincolo de cercul lumii catolice", a precizat purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi.

Sfantul Scaun are deja un site disponibil in mai multe limbi (www.vatican.va) precum si un post de radio international (Radio Vatican), dar a vrut "sa faca un pas in plus" prin lansarea acestui site pe YouTube, a adaugat Lombardi.