La Ministerul Finantelor are loc, marti, o intrunire la care vor participa reprezentantii sindicatelor si cei ai ministerelor, in cadrul careia ar urma sa fie stabilita grila de majorare salariala a bugetarilor, anunta Rador.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Muncii, Marius Lazar, in acest an salariile mici s-ar putea majora cu cel mult 10%, in timp ce salariile mari cu mai putin, astfel incât media cresterii sa nu depaseasca rata inflatiei, estimata la 5%.

Ministerul Muncii va aduce in dezbatere si planul anticriza, pe care l-a prezentat si partenerilor sociali. Liderii sindicali considera ca masurile prevazute in acest plan vor rezolva problemele sociale daca vor fi aplicate.

"Masurile pe care le-a cumulat planul anticriza sunt masuri care, daca s-ar aplica toate, evident, ar rezolva multe dintre problemele sociale, dar si economice, cu care suntem confruntati astazi. S-au facut o serie de propuneri, sa vedem daca vor fi acceptate in forma finala, legate de marirea, majorarea alocatiei pentru someri si a duratei acestei alocatii, acordarea valorii punctului de pensie de 45% din salariul mediu pe economie", a declarat Bogdan Hossu, liderul sindicatului Cartel Alfa, pentru Radio Romania.