La 19 ani de la Revolutie, presedintele Traian Basescu sustine ca perioada de tranzitie s-a incheiat iar aderarea la Uniunea Europeana a reprezentat semnul intrarii intr-o noua etapa de dezvoltare si modernizare pentru Romania, chiar daca mai sunt nedreptati si neimpliniri.

"La 19 ani de la Revolutia romana din decembrie 1989 putem spune ca in aceasta perioada traiectoria tarii noastre a fost una corecta, dar mai sunt multe progrese de facut, mai raman multe promisiuni de implinit, mai sunt multe nedreptati carora trebuie sa li se puna capat", se arata intr-un mesaj transmis de seful statului la aniversarea a 19 ani de cand regimul totalitar comunist a fost inlaturat din Romania.

Presedintele spune ca in astfel de momente trebuie sa ne amintim de ce s-au revoltat romanii cu 19 ani in urma: "Pe ruinele regimului comunist nu a fost usor sa apara un regim democratic, cu o societate civila puternica, un stat de drept si o economie libera. Sperantele nascute de Revolutia anticomunista din 1989 nu au fost implinite imediat. Au trecut 17 ani pana cand visul integrarii Romaniei printre tarile Uniunii Europene s-a realizat", se arata in mesajul presedintelui Basescu.

"Dragi romani,

In fiecare an trebuie sa ne intoarcem catre momentele din 1989 pentru a ne aminti cat de mare poate fi pretul libertatii si cat de important este sa stim sa apreciem aceasta libertate.

In decembrie 1989 ne-am recastigat dreptul de a fi noi insine, drept pe care nu trebuie sa-l mai pierdem niciodata", se arata in mesajul sefului statului.