Sindicalistii ameninta guvernul cu blocarea sistemului bugetar printr-o greva generala inainte de alageri. "Sa-l fereasca Dumnzeu pe cetateanul Tariceanu, actual prim-ministru, de blocarea sistemului bugetar", a declarat liderul Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor. Federatia sindicala a declansat un referendum la nivel national pentru a se vedea opinia cu privire la o greva generala, transmit televiziunile romanesti de stiri.

Federatia Spiru Haret declanseaza, luni, greva generala. Urmeaza un protest al Federatiei Sanitas, la care vor participa 10.000 de persoane, pe 10-11 noiembrie, iar pe 13, Sed Lex declanseaza greva generala. Pe data de 20, ne pregatim de o greva care sa blocheze intregul sistem bugetar, spune Marius Petcu, presedinte CNSLR Fratia.

"Trecem la actiuni comune. Vom stabili un comandament comun care se va consulta zilnic in privinta evolutiei acestei legi. Ne vom sustine reciproc in toate actiunile", a declarat Petcu.

Liderii de la Sanitas, Spiru Haret si Sed Lex s-au intalnit, miercuri, intr-un comitet de criza. Actualul Guvern trebuie sa faca fata valului de critici venite din partea bugetarilor, precum si plangerii penale pe care PD-L ameninta ca o va inainta instantei de judecata, dupa ce Executivul a blocat majorarea salariala promisa dascalilor.

Guvernul s-a reunit, marti, pentru a decide ce masuri va lua pentru a bloca marirea salariala promisa de Parlament si presedinte profesorilor. Majorarea a fost amanata pana la 1 aprilie 2009.

In replica, premierul Tariceanu a declarat ca "O asemenea problema nu se rezolva cu greva, ci cu dialog".