Profesorul care a descoperit lucrarile copiate la BAC, Gheorghe Radulescu, a cerut joi demisiile ministrului educatiei, Cristian Adomnitei, si a secretarului de stat Zvetlana Preoteasa, ca urmare a fraudelor descoperite in acest an la examenul de bacalaureat. Profesorul a organizat o conferinta de presa, in care a prezentat lucrarile elevilor acuzati ca au copiat la proba de limba romana, din cartile de comentarii. Radulescu a aratat "manuale de copiat la BAC 2008", explicand ca elevii stiu ca apar cartile si refuza sa mai invete.

"Cartile pentru BAC sunt o afacere murdara", a continuat Gheorghe Radulescu. Acesta a precizat ca, la Scoala numarul 128 din Bucuresti, unde a corectat, din 59 de lucrari 17 erau rezolvate fara sa se fi copiat din manuale, „si le-am corectat, dand note intre 2 si 10”.

„Pe celelelate le-am asezat pe serii, in functie de cartile din care s-a copiat”, spune Radulescu.

„Voi cere sa se faca o ancheta cu cei care au corectat lucrarile copiate. Vreau sa stiu si eu cine a ales profesorii care au corectat aceste lucrari”, a declarat profesorul.

"Mijloacele prin care s-a copiat sunt atat de diverse, de la simpla rupere a foilor si pana la dictarea lor in clasa, nu mai spun cele audio, care fac deliciul presei, absolut toate metodele s-au folosit pentru a pune in practica aceasta grava eroare de management ... ca ministrul invatamantului spune ca el este manager. El trebuia sa prevada acest lucru; stia toata tara; mai putin ei."

Totodata, Gheorghe Radulescu a propus ca, la admiterea in facultate, sa nu se mai tina cont de nota de la bacalaureat.